Created from electromagnetic fields in 0 milliseconds;
 
2012.05.31: AZ LD50.HU MÁTÓL READ-ONLY MÚZEUM. KÖSZÖNJÜK MINDENKINEK AZ ELMÚLT 11 ÉVET.liquid

estee

9th

d4m4g3

LD50 e-könyv. Majd.
 
 •  

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 

----------------
Ti, LD50 támogatók
 
Felhasználónév
Jelszó
 
MACHINE MUSIC

HARDERGENERATION (NINTH)

PLANETDAMAGE (DAMAGE)

NEGATIVE ART (ZERO)

SOUND OF JAPAN (CASE)

KULTBLOG

BEATS (SAJTOS)

101KLUB

LD50 @ LAST.FM


BLACK-HEAD AGENCY
 
 
 
Mi legyen az LD50 "utód oldal" neve?
DarkDimension
 
(21.3% - 40 szavazat)
LD51
 
(40.1% - 75 szavazat)
LD100
 
(28.3% - 53 szavazat)
Más, írok kommentek közé
 
(10.1% - 19 szavazat)
 
: : : : : :
 
2008. november 16., Vasárnap 23:33
damage, az utolsó levél
Eljött az ideje, hogy hét év után búcsút mondjak annak az oldalnak, ami így vagy úgy, de az otthonom volt. A döntés - az igazi döntés - gyors volt és fájdalommentes. Hét évig voltam alapítója, mindenese, néha szíve, néha agya, a legtöbbször ízlése és szûrõje ennek a falunak, beletettem lelkesedést, szakértelmet, idõt, pénzt, feláldoztam magánéletet, néha még egészséget is azért, hogy a rendszer továbbgördülhessen és ne veszítsen tempót. Egyetlenegy percet sem bánok, amit beleforgattam, egyetlenegy forintot sem sírok vissza, amit a partyszervezésben elvesztettem, mindenbõl lehetett tanulni. Ha a szerkesztõség nem bõvült volna azokkal az emberekkel, akikkel bõvült, akik közül sajnos már sokan ilyen vagy olyan indokból, de nem tagjai a csapatnak, még ma is napi-háromszáz-egyedi-látogatós blog lenne.

Aki igazán figyelte az oldalt, láthatta és érezhette, hogy jó ideje félszemmel, félfigyelemmel követem csak azt, ami itt történik. Nem az lett az oldalból, ami az álmom volt - túlhaladtunk már azon a kicsi álomképen, mások csatlakoztak mellém, más álomképekkel, egyre többen lettünk, a kontrollt pedig kísérletezésbõl, pontatlanságból, néha még döntésképtelenségbõl is ki-kiadtuk a kezünkbõl, ki-kiadtam a kezembõl. Az utóbbi pár évben minden egyes LD50 születésnapon be akartam jelenteni, hogy vége, F8at ütök az adatbázison, szálljon a széllel mindenki, de valahogy sose jöttek a mondatok a számra, sokan voltatok itt, jó volt rátok nézni. Kezelni energiám nem volt titeket, kitörölni meg szívem nem volt. A hetedik születésnap adta meg az utolsó elõtti bizonyosságot, hogy lépni kell: mindenki nosztalgiázni jött, várt egy olyan idõt, ami már régen elmúlt vagy tisztelegni jött egy olyan emlék elé, ami még akkor is szép, ha mára már teljesen szétfoszlott.

Az irányítást átadom Ninthnak. Sokáig gondolkodtam ezen a poszton, a döntésen, Tibor minden egyes hibáján és erõsségén, mindegyikbõl kijutott neki. Ha viszont ránézek, még mindig azt az embert látom benne, aki a Marco Polo Clubban indult, a lelkesedése pedig átsütött mindenen. Akárhogy változtunk az elmúlt években, akárhová is jutottunk, még mindig azt hiszem, hogy ez a kétperces kis vallomás rengeteg dolgot megváltoztat majd, új lendületet ad sokatoknak, új lendületet ad majd neki is, az új kezdetbõl pedig születik valami teljesen más. Hiszem azt, hogy neki kell átadnom az egészet, ez a lehetõség és ez a prés kell neki most.

Álljatok Ninth mellé, csináljatok a siteból valamit együtt. Magatokért. Hozénak is üzenem azzal a blogbejegyzésével kapcsolatban, amit azóta talán már törölt: amit tervez, ingyen is meg lehet csinálni, keresni sem kell annyira sokat, ha pontosan tudja, mit akar elérni. Van a világon Wordpress MU, Ning, Twitterbõl felépíthetõ tematikus fórum, rengeteg API, az elõbbiekhez kódolni sem kell tudni nagyon, technikailag ezeket elindítani könnyû. Van egy oldalatok, van egy közösségetek, ott van az ujjaitok elõtt az összes lehetõség, csak össze kell kombinálnotok õket. Elegen vagytok hozzá.

Én elindulok, másfelé. Az, ami itt felszabadul, lendületet ad egy másik irányba, ennek pedig itt és most, ma kell elkezdõdnie. Nem számûzöm magam innen, de nem is leszek itt gyakran, ismerve magam, egyre kevésbé. Aki akarja, az a blogomon ugyanazt olvashatja, amibõl az LD régen elindult, aki el akar érni, elér.

A Music for Airports, Brian Eno klasszikus, ambientstílusteremtõ albuma szól most, szólt akkor is, amikor kristálytisztán megláttam, hogy ezt itt kell elengedni és egy nagyon õszinte mosollyal, békével eltelve mondhatom azt, hogy köszönök nektek mindent.


Damage
| 291 hozzászólás © d4m4g3
<<< [20] 19 18 17 16 15 14 13 12 11 (10‑1) >>>
Hozzászólok
Filti   2009. november 15., Vasárnap ( 21:34 ) #290
Regisztráció időpontja:
2007. május 15.
Üzenetek száma: 754
Így újraolvasva még 1x, egy hosszabb idõ után, azt kell mondanom, hogy sokkal jobban meghatódtam, mint korábban. A meghatódás inkább mély gondolkodás formályában értendõ...
Case   2008. november 24., Hétfő ( 11:11 ) #289
Regisztráció időpontja:
2002. október 17.
Üzenetek száma: 7667
RRRÖÖÖAAARRR!
A fenébe, hogy pont most került le föoldalról, mikor idöm is van írni.. :(

Mindegy, azért: Ahogy már nem tudom melyik topicban írtam, a d4m által emlegetett 7. LD BDay talán azért is lett olyan múltbarévedös, mert a behirdetése is inkább volt kényszeredett ("jah, lesz szülinaop, gyertek majd, blaahh.."), mint bármi más. ezek után nem csoda, hogy a közönség is inkább nosztalgiázni ment oda.

Egyébként meg így utólag én speciel kiváncsi lennék két dologra: egyik, hogy mi volt az a cél ami felé az LD50 elvileg tartott, mert nekem ez soha nem jött át úgy igazán. A gond szerintem mindig is az volt, hogy nem vette észre az oldal, hogy mikor vált személyes blogból véleményformáló közösségi oldallá és soha nem is tudott úgy igazából mit kezdeni az új szituációval és stabilan hiányzott az összefogó koncepció és a határozott irányvonal. Ezek hiányában pedig végül az lett az oldalból ami most: egy bazinagy fórum, ahol pluszba van egy föoldal, ahol néha van némi tartalom, de inkább csak buliajánlók.

A másik pedig, hogy legalább egy félmondat lehetett volna arról, hogy mi lett a nagy, évek óta folyamatosan beharangozott tervekkel, föleg a hírneves full-új, webkettes LD50nnel. Azt sem tudom hány coming soon igéret volt, külön topicja is van a témának, ami direkt erre lett nyitva és ahol számtalan ötlet felmerült, melyekböl aztán nem lett semmi. Szerintem minimum lett volna, hogy erre adni kellett volna az embereknek valami magyarázatot, mert azért az igéret az felelösséggel is jár...

Mindegy most már végülis, csak kicsit nagyon fura volt nekem ennek az egész búcsúüzenetnek a hangvétele, meg föleg nagyon kirívóak voltak a hiányosságai. Meg kicsit visszás, hogy folyamatosan az oldalon összegyült közösség van baszogatva admini részröl, közben azért ott fent sem úgy müködnek a dolgok már jóideje, ahogy kellene.

Mindettöl függetlenül én rohadtul szerettem ezt az oldalt eddig is, meg ez nem változik most sem (ezért is zavarnak a hibák, meg visszásságok. Ha nem érdekelne az oldal, akkor ezek is hidegen hagynának) és Tibor úrnak meg nagyon sok sikert, meg kitartást a folytatáshoz és nagyon remélem, hogy sikerül végre valami koncepciót rakni újra emögé az egész mögé. Tehát hajrá. :)
alfonz   2008. november 22., Szombat ( 17:27 ) #288
Regisztráció időpontja:
2007. április 23.
Üzenetek száma: 79
''xxxx
Kedves Damage barátom, egy ideig gondolkodtam, hogy írjak-e itt neked, de mivel mindketten elég sokfelé szakadunk, ritkán van idõnk leülni egy kávé vagy whisky mellé beszélgetni, ezért úgy döntöttem gépelek egy "hosszabbat"...

Mi 2002 nyarának végén találkoztunk elõször, én az induló Marco Polo Club programját szerveztem, te pedig jöttél - ismeretlenül - egy ötlettel, hogy indítsunk péntekenként dark-gothic-industrial etc... programsorozatot, koncertekkel, dj-kkel. Végül lett belõle 4 év... (Valójában, így visszaemlékezve, én nem voltam talán teljesen ismeretlen számodra, azt hiszem az elsõ, 2001 aug-i fetish party, majd az azt követõ havi Ritual Fetish bulik szervezõjeként már hallottál rólam, de egyébként mindegy...)

Valamiért elsõre azt gondoltam, hogy ezzel a fickóval lehet és érdemes együtt dolgozni, s ami fontosabb, nem össze-vissza a levegõbe beszél, amit ígér betartja, amit vállal teljesíti, s ami a legfontosabb tudja mit szeretne csinálni, van konkrét elképzelése mit akar elérni, van egy víziója, és megy elõre...

Nagyon sok változást hozott az életembe, hogy találkoztunk és akkor és ott úgy döntöttünk, hogy elindítjuk a péntekeket:

1. 2005 január 29-én pénteken lenézett hozzánk az MPC-be egy bizonyos Gy. Dorottya aki éppen egyedül ült a bárpultnál tüskés-szegecses bõrnyakörvben... A többit már tudod, jó ideje együtt élünk, most együtt csináljuk az SM's Cafe-t.

2. Hoztál egy békéscsabai fiút bizonyos V. Balázst (Zero) akivel azóta - mostanában is viszonylag gyakran - elkövetünk valami baromságot, pl. 2004-es EFOTT, programszervezés-õ vendéglátás-én, vagy Katatónia+Crüxshadows koncert-õ, vendéglátás-én, Killing Miranda bukta, "kis" külföldi bandák a MPC-ben, közös bulik százai stb, stb...

3. Hoztál egy igazi "tömegoszlató" DJ-t, "Nincs" Tibi, - aki most majd itten jól fõszerkeszt :) - egyébként milliószor játszott nem csak pénteken(!) a MPC-ben és játszik hetente 1-2 alkalommal most az SM's Cafe-ban is nálunk... Nem tudom miért szeretem Tibi urat, mikor a múlt héten is komoly "károkozást" vitt véghez, megint elfelejtette elküldeni a programjainkat a megfelelõ médiákhoz, sõt a weboldalunk is egy hetes csúszásban volt... Ennek ellenére azt gondolom NINth értékes ember, s jó döntés az ld50 "élére" -ha írhatok ilyen baromságot - kinevezni-felkérni-felkenni?- vagy micsoda...

4. A Marco Polo Clubban annak idején nem csak zeneügyileg, de más területeken is léptél, ami tetszett nekem, pl. extrém divatbemutatók, fotózás, hajak stb... Ebben az irányban szeretném fejlszteni az SM's Cafe-t is, jól jönne egy Damage kaliberû társ...

5. Magát az oldalt, mármint az ld-t hol ritkábban, hol sûrûbben tudtam látogatni - a saját profilom-lunk D-vel, is olyan, amilyen - de mindig szerettem-szeretem.
SOK olyan elem van benne, amit Tibi barátunk remélhetõleg megtart. Kedves gesztus volt, hogy kitettétek tavasszal az állásajánlatomat is, szerettem volna ebbõl a körbõl kiválasztani a munkatársaimat az SM's-be, ez sikerült is. Sajnálom, hogy több igen szimpatikusnak tûnõ jelentkezõt nem tudtunk foglalkoztatni, sõt lehet, hogy néhány embernek nem is tudtam - idõ hiányában - válaszolni, nem szándékos bunkóság volt. Bocs.

Kedves Damage, én nem gondolom - ellentétben itt egy-két kollégával - hogy bármi temetõ fíling, vagy hullaszag terjengene, teszed a dolgodat, csinálod amit szeretnél, nincs ebben semmi dráma, magam is erre törekszem, ha tehetem. Biztos vagyok benne, hogy a jövõben még keresztezik egymást útjaink, úgyhogy sok sikert (ez milyen hülyén néz ki leírva, mindjárt kitüntetést oszt Bástya elvtárs:)), meg elõre a lenini úton... ) Szóval kedves Dam, tedd a dolgodat, teszem én is, ha valami értéket tudunk teremteni, ha nem is nagyot és nem is maradandót, akkor is megéri...

Üdv: Török István (alfonz user)
crowi   2008. november 22., Szombat ( 16:06 ) #287
Regisztráció időpontja:
2006. november 11.
Üzenetek száma: 1716
Arpi : tar nem kifejezetten neked szánta a postját, hanem azoknak, akik utána nekiálltak ezen versenyezni. viszont te még leírhatod itt a nyilvánosság elõtt a gondolataid (amik szintén nem erre a fórumra tartoznának), de választ már csak pm-ben vársz rá. hm?
:)


Ziv   2008. november 22., Szombat ( 13:43 ) (#278) #286
Regisztráció időpontja:
2005. február 19.
Üzenetek száma: 300
Létezem és közben mindenfélefajta dolgot mûvelek. Ha unatkozol, vagy fotókat szeretnél nézegetni: www.ziv.hu
Arpi (#278) írta:

Hát halljátok, itt tényleg nem lehet olyat írni amiért meg ne találna valaki. Ha bármilyen véleményt írsz is, biztos beleforgat valaki. [...]


Egyetértek.

Én full respect vagyok dam iránt, sokat köszönhetünk neki mindannyian, ezt már elmondtuk sokan.

Ugyanakkor a southparkon, ken parkon, Monty Pythonon és a többi határszaggatón erõsödött ember szerintem ezeken itt nem akad ki.

Ha drámai akarnék lenni, azt mondanám hogy elhagyott minket hõn szeretett vezérünk.
Ha tragikus akarnék lenni, azt mondanám, hogy a sírokon is nõ virág.
Ha elégikus akarnék lenni, azt mondanám milyen szépek voltak az elmúlt évek.
Ha rapszódikus akarnék lenni, azt mondanám meghalt a király, éljen a király!
Ha bölcselkedõ akarnék lenni, azt mondanám hogy minden vég valami új kezdete.
Ha pesszimista akarnék lenni, azt mondanám hogy vége az aranykornak.
Ha bizakodó akarnék lenni, azt mondanám itt a lehetõség egy új lendületre.
Ha figyelmes vagyok, mondhatom hogy damage élvezni fogja a felszabadult energiát.
Ha nem érdekelne, mondhatnám, hogy kit érdekel?
Ha könnyedebben fogom fel (és enyhe kritikát mondok itt pár ember felé), mondhatom hogy 300-nál ölünk.
Ha a plükkerdyen bolygó fenevadpattintó lényét kérdeznénk, õ azt mondaná: glu ikte, ku glu pu.

ésatöbbi... mindegyiket lehet érezni, és mindegyikbe bele lehet kötni.

-------

Egyébként ha már itt tartunk, nemrég akadtam rá a Monty Pythonos Graham Chapman (õ volt Brian, és õ játszotta Arthur királyt a gyaloggaloppban) halotti beszédére , amit John Cleese írt és mondott el a temetésen.

NA, ezen ki lehetne akadni. Ezen kicsit én is kiakadtam, de végülis mégis tetszett. Mégis átsüt belõle hogy tisztelték és szerették. Ráadásul ott tényleg meghalt valaki, itt pedig csak valaki úgy döntött, hogy másfelé jobban fogja érezni magát, ami pedig egy jó dolog. Itt max magunkat sajnálhatjuk. :)

És egyetértek velük: ha valamibõl poént csinálsz, az még nem jelenti azt, hogy nem veszed azt a valamit komolyan.

walkunafraid   2008. november 22., Szombat ( 11:50 ) (#283) #284
Regisztráció időpontja:
2005. május 5.
Üzenetek száma: 6356
: gimmie gimmie shock treatment :
SatanAngel (#283) írta:
Nem kéne nyitni külön egy helyesírási hibák topicot? Szerintem hasznos lenne és nem foglalná a helyet a sok javítgatás. (nem flame célzatú hozzászólás....)


(és ha épp megjelenne az aktuális topikok közt, akkor félelemmel eltelve benéznél, hátha a tanító néni kiszúrt valamit veled kapcsolatban? vagy heti lennének házi feladatok? vagy vajon hogy gondoltad?)
Arpi   2008. november 22., Szombat ( 10:57 ) (#281) #282
Regisztráció időpontja:
2005. december 15.
Üzenetek száma: 161
Arpi (#281) írta:
Arpi (#280) írta:
Marvin (#279) írta:
Röhej pontos jé! :DDD
Annyira nem néztem a gépelésem, csak irtam. Amúgy tényleg nem. Na csá-ztok.

Azaz tényleg nem pontos:))))))) Itt ragadok máár mégis.:))))))
Azaz tényleg pontos!!! Már meghülyülök itt tisztára.DDDDDD
Arpi   2008. november 22., Szombat ( 10:50 ) (#280) #281
Regisztráció időpontja:
2005. december 15.
Üzenetek száma: 161
Arpi (#280) írta:
Marvin (#279) írta:
Röhej pontos jé! :DDD
Annyira nem néztem a gépelésem, csak irtam. Amúgy tényleg nem. Na csá-ztok.

Azaz tényleg nem pontos:))))))) Itt ragadok máár mégis.:))))))
Arpi   2008. november 22., Szombat ( 10:49 ) (#279) #280
Regisztráció időpontja:
2005. december 15.
Üzenetek száma: 161
Marvin (#279) írta:
Röhej pontos jé! :DDD
Annyira nem néztem a gépelésem, csak irtam. Amúgy tényleg nem. Na csá-ztok.
Marvin   2008. november 22., Szombat ( 10:41 ) #279
Regisztráció időpontja:
2002. augusztus 20.
Üzenetek száma: 14670


Láttam egy képet Anna
Frankról, szerintem ronda.Röhej pontos jé! :DDD
Arpi   2008. november 22., Szombat ( 10:37 ) (#266) #278
Regisztráció időpontja:
2005. december 15.
Üzenetek száma: 161
tar (#266) írta:
Mi lenne ha befejeznétek ezt a szánalmas bohóckodást a 300-zal?
Alapból nem vicces, de hogy ezt a hülyeséget pont az oldal alapítójának búcsúüzenete (és kvázi - "végrendelete") alatt csináljátok, az már inkább tapintatlanság és bunkóság.

(Talán pont ez az a post, amihez nem azért kellene hozzászólni, hogy kedélyesen elmarháskodjunk és megveregessük egymás vállát, hogy megvan a 300 és hûdejófej csávók vagyunk.)

Hát halljátok, itt tényleg nem lehet olyat írni amiért meg ne találna valaki. Ha bármilyen véleményt írsz is, biztos beleforgat valaki. valamiért 100%, hogy bunkó vagy és röhelyes. Aztán magyarázhatod 10 kommenten kersztül.
Ha negatív véleményt fogalmazol meg, akkor azért másznak beléd, aztán végeláthatatlan vitaként ugyanúgy nem jutunk sehova.
Ha próbálod lecsillapítani a kedélyeket, lebékeharcosoznak.
Ha viccesen próbálod kezelni akkor bunkó vagy, aki máson gúnyolódik. Hát elmentek mostmár a.... :))))))))
Igen én írtam ezt a 300-at elõször, de nem volt benne bántó szándék csak épp arra akartam utalni hogy mennyire képes ez a párbeszéd egy idõ után elmérgesedni, ami sztem kurvára nem hasznos sem nem igazán építõ. Cselekésben tessék ilyen aktívnak lenni, tessék megmutatni tettekel azt a fenenagy igazságérzetet!
Ninth helyében én már levenném innen már ezt a postot, mert sztem dam-tól már szinte mindenki tisztességgel elbúcsúzott a véleményüket a legtöbben megfogalmazták, mostmár sztem az energiát inkább a tettekre kéne öszpontosítani.
Akinek még ezzel a hozzászólással is baja van írjon pm-et, állok elébe ott okoskohat. A véleményem leírtam , már jópárszor , komolyan, humorosan akit sért vagy bánt, várom a leveleit hozzám, de már én is azt érzem hogy ez kez tiszteletlenségig fajulni Dam-al szemben is.
Ez a kommentem az utsó itt, mert számomra már a lényeges dolgok elmondattak és elhangzottak.
Satanka   2008. november 21., Péntek ( 20:07 ) #277
Regisztráció időpontja:
2006. március 4.
Üzenetek száma: 2137
Nem muszáj kedvelnünk egymást, de jobban jársz azzal ha kijövünk. :D
A közösség építés nagy feladat, annak aki képes rá, csak hálásak lehetünk. Sok értékes, érdekes, számomra fontos embert ismertem meg az oldalon keresztül. Remélem a jövõben is megmarad az LD50, sõt remélem új lendületet kap. Sok lehetõséget látok, amiket jelenleg még nem használ ki az oldal. Bízom benne, a múlt tapasztalataiból tanulva jó úton halad tovább ez a kreatív csapat. Köszönök mindent Damagenek, még akkor is ha nem ismerem.
Seeker   2008. november 21., Péntek ( 15:59 ) (#272) #276
Regisztráció időpontja:
2005. március 15.
Üzenetek száma: 1766
Deva (#272) írta:


Ilyen embereket mint Õ becsülni kell, nem jóvvanhellóviszonlátásratûnnnyémárel ugyisottamásik stílusban vállat vonni és búcsút inteni.
Nincs másik.


Van egy olyan érzésem, hogy a hozzá közel állók/õt jól ismerõk 1. kis része már illendõen kommentelt ide, 2. régesrég nem látogatják az oldalt.
<<< [20] 19 18 17 16 15 14 13 12 11 (10‑1) >>>

:(


Ez az oldal nem jöhetett volna létre, ha nincs a www.pardey.org
Oldalaink megtekintéséhez IE 5.5+ valamint Flash plug-in szükséges. Impresszum | E-mail
Design: Monokrome Vision