Created from electromagnetic fields in 0 milliseconds;
 
2012.05.31: AZ LD50.HU MÁTÓL READ-ONLY MÚZEUM. KÖSZÖNJÜK MINDENKINEK AZ ELMÚLT 11 ÉVET.liquid

estee

9th

d4m4g3

LD50 e-könyv. Majd.
 
 •  

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 

----------------
Ti, LD50 támogatók
 
Felhasználónév
Jelszó
 
MACHINE MUSIC

HARDERGENERATION (NINTH)

PLANETDAMAGE (DAMAGE)

NEGATIVE ART (ZERO)

SOUND OF JAPAN (CASE)

KULTBLOG

BEATS (SAJTOS)

101KLUB

LD50 @ LAST.FM


BLACK-HEAD AGENCY
 
 
 
Mi legyen az LD50 "utód oldal" neve?
DarkDimension
 
(21.3% - 40 szavazat)
LD51
 
(40.1% - 75 szavazat)
LD100
 
(28.3% - 53 szavazat)
Más, írok kommentek közé
 
(10.1% - 19 szavazat)
 
: : : : : :
 
2005. március 18., Péntek 02:24
Interjú Böjtös Gáborral, a FANGORIA fõszerkesztõjével!
A képen látható úriember, akinek arcára irigylendõ árkokat vet a koffein és az ördögûzõ kellékei, Böjtös Gábor, a FANGORIA horrormagazin magyar kiadásának fõszerkesztõje. Az alábbiakban vele olvashattok egy rövid interjút és megtudhatjátok, honnan indul és hova fejlõdik Magyarország újabb horror-intézménye..
Említettük már, hogy a FANGORIA Amerika elsõrendû horror- és special make-up magazinja, a magyar verzió beindítását azonban homály fedi. Mi indokolta a magazin elindulását, mit tudhatunk az elõzményekrõl és a kezdetekrõl?

Ez nagyon egyszerû. A cég tulajdonosa (Tóth Gergely) úgy gondolta, itt az ideje annak, hogy hazánknak legyen végre egy igényes, országos terjesztésû magazinja, ami kifejezetten horrorral foglalkozik. És szerintem teljesen igaza volt.:)

Hogyan kerültél kapcsolatba a FANGORIÁval és minek köszönhetjük, hogy tégedláthatunk a fõszerkesztõi pozícióban?

Immáron négy éve voltam az 576 Konzol nevû magazin írója, plusz kiskorom óta az ilyen kreatív dolgok mozgattak, így nagy horrorrajongó révén egybõl bejelentkeztem Gergõnél, mikor megláttam az elsõ számot. Õ pedig rábólintott, hogy persze, kellenek a magyar írók, gyere nyugodtan. És én jöttem. Azután, mivel éppen nem volt komolyabb állásom, bekerültem irodavezetõnek. Ez mind szép és jó, de bõven maradtak kihasználatlan energiáim, miközben nem éreztem úgy, hogy a magazin megtalálta volna igazi önmagát. Ezért, és hogy kicsit kézben is legyen tartva az összerakása, megérdeklõdtem egy szerkesztõi poszt lehetõségét. Gergõ ismerte korábbi dolgaimat, ráadásul a Fangoriában megjelent kritikáim is tetszést arattak az olvasóknál, így nem volt semmi gond azzal, hogy én felügyeljem onnantól a lappal kapcsolatos teendõket.

Milyen visszajelzéseket kaptok?

A visszajelzések egyelõre még vegyesek. Az elsõ három számmal kapcsolatban rengeteg negatív kritika ért minket, mivel sok volt a fordításokkal kapcsolatos hiba, plusz kevés volt a magyar vonatkozású cikk. Ezekkel a kritikákkal nincs is baj, hiszen teljesen jogosak voltak az elvárások. Ám a negyedik számmal kapcsolatban már szinte csak pozitív visszajelzéseket kaptunk. Ez volt ugye az elsõ olyan Fangoria, amit én szerkesztettem. Mivel ennyire komolyan még soha nem feleltem újságért, néhány hiba maradt benne, de igyekszem ezekbõl tanulni és egyben garantálom, hogy ennél már csak jobbak leszünk.

Mennyiben változtattok a külföldi verzión, hogy jobban illeszkedjen a magyar közönség ízléséhez és érdeklõdéséhez?

Tulajdonképpen ezt a részét is én intézem a magazinnak. Azt tudni kell, hogy mi minden egyes megjelenésért elég komolyan megfizetjük a jogokat. Az amerikaiak ezért cserébe teljes szabadságot adnak azzal kapcsolatban, hogy mit veszünk át, és mit nem. CD-n megérkezik hozzám az aktuális lap minden oldala, amik közül kiválogatom, hogy mi maradjon a magyar olvasóknak. Jórészt azokat a cikkeket próbálom meghagyni, amik egy-egy számunkra elérhetetlen forgatásról készültek, vagy valami érdekesebb interjút
tartalmaznak. Persze a legfrissebb filmhírek éppen ennyire fontosak számunkra, tehát azok is maradnak. Így nagyjából le is lesz foglalva a magazin fele. Innentõl jön az, hogy kitalálom, milyen magyar cikkek kerüljenek még az oldalakra. Interjúk, kritikák, összefoglalók, életrajzok, satöbbi. Ezen írások nagyját én publikálom, de szerencsére az utóbbi pár hónapban ráleltem egy-két igazán tehetséges fiatalra, akik nagyszerû cikkeket adtak le a következõ megjelenésekhez. Így persze nekem is több idõm marad arra, hogy jobban odafigyeljek a nyelvtani helyességekre, a tördelésre, és úgy önmagában a tartalomra. De lényeg a lényeg: a Fangoria magazinon nem véletlenül szerepel a "Magyar" felirat, hiszen mostantól kezdve az újságnak a felét hazai írások fogják kitölteni.

Végiglapozva a legújabb számot a domináns vonal egyértelmûen a film.. várhatunk kibõvített tartalomra makeupok, horror-irodalom, külsõségek, zenék
terén?


Ez egy nehéz kérdés, amit egyébként hetente feltesznek nekem levelekben és fórumokon. A helyzet az, hogy a Fangoria elsõsorban filmes magazin. Ráadásul az évenkénti hét megjelenés nem ad lehetõséget ilyen oldalszám mellett arra, hogy mindenfelé elkalandozzunk. Vannak könyvkritikák, néhány novella, illetve a következõ számtól némi zenei kísérletezgetés, de ennél jobban nem tudunk elkalandozni, és õszintén szólva... talán nem is akarunk. Hiszen a Fangoria elsõsorban úgy él mindenki emlékezetében, mint horrorfilmes lap. És én is úgy tekintek rá. Persze nem határolódunk el a kultúrális elemektõl, eseményektõl sem, de kell húznom egy bizonyos határvonalat ahhoz, hogy a Fangoria horrormagazin egységes képet tudjon nyújtani magáról.

Milyen terveid, terveitek vannak az újsággal, terveztek-e bulikat, megjelenéseket, rendezvényeket?

Elsõszámú tervem az, hogy a magazin minél érdekesebb és informatívabb legyen. Ezen dolgozom hónapok óta, és ezen dolgoznak újonnan érkezett kollégáim is. Szeretném, ha a horrorral kevésbé foglalkozó egyének is felfigyeljenek ránk, mikor mondjuk egy AvP, vagy egy Blade-cikk miatt megveszik az újságot. Tehát valahol a populárisabb vonallal kapcsolatos igényeket is szeretném kiszolgálni, de törekszem arra, hogy az igazán nagy horrorrajongók is megtalálják nálunk számításaikat. Szintén elsõdleges célom ezzel kapcsolatban, hogy ne a DVD miatt vegyenek meg minket, hanem az írásokért, amik a lapban olvashatók. De persze ezzel együtt is igyekszem olyan filmeket megszerezni a melléklet részére, amik igazi ritkaságnak számítanak Magyarországon, mert vagy nem jelentek meg DVD-n, vagy még egyáltalán nem is voltak forgalmazva nálunk. Ezek mellett éppen most szervezek egy nyári "Fangoria-tábort", ami tulajdonképpen július összes hétvégéjét érinti, és aminek keretein belül találkozhatnának az olvasók egy-két újságíróval. Valamint terveim között szerepel egy hatalmas "Fangoria-est" is, ami tulajdonképpen egy dark/gót/black buli volnavalamilyen nagyobb szórakozóhelyen. De ez még a jövõ zenéje. Meg hát ugye támogatjuk az LD50-es rendezvényeket is, amennyire csak tudjuk.

Szakmába vágva: mik voltak 2004 legjobb horrorfilmjei szerinted és mik azok, amiket a legjobban vársz 2005ben?

Háát... A Fûrész és az új Holtak hajnala nekem nagyon bejött, de nem volt rossz az Átok, Az ördögûzõ, és a Shaun of the Dead (direkt nem használom a magyar címét...) sem. 2005-ben pedig nagyon várom a következõket: Boogeyman, Day of the Dead 2, Demons 5, The Fog, Hellraiser: Deader és Hellworld, Land of the Dead, The Prophecy: Uprising, Return of the Living Dead 4, meg hát minden jöhet, ami hazánkba is eljut. Legfõképpen zombis, okkult, nagyon elvont és beteges, vagy erotikus horror... ezek minden mennyiségben
kellenek.:)

Végezetül: mit üzensz az ld50.hu olvasóinak?

Csak annyit, hogy köszönöm, hogy elolvasták ezt az interjút, és köszönöm azt is, ha már megvették valamelyik számunkat, vagy ha meg fogják venni valamelyiket. Szerintem érdemes lesz. De ezt döntsék el maguk. Egyébként pedig köszönöm Neked is az érdeklõdést! Sziasztok...
| 8 hozzászólás © d4m4g3
Hozzászólok
Case   2005. március 21., Hétfő ( 01:33 ) (#7) #8
Regisztráció időpontja:
2002. október 17.
Üzenetek száma: 7667
RRRÖÖÖAAARRR!
Fangoria (#7) írta:
A következõ melléklet ezen okból kifolyólag a Pumpkinhead címû kult klasszikus lesz Lance Henriksen fõszereplésével, majd utána a Mutánsok (Ticks) címû B-kat horror jön

yey, akkor eddigiekkel ellentétben most dvd-s verziót veszem majd. Ticks nagy kedvenc, Pumpkinhead-röl meg valahogy mindig lemaradtam, tehát az is köll. :D
Fangoria   2005. március 20., Vasárnap ( 23:33 ) (#4) #7
Regisztráció időpontja:
2005. március 3.
Üzenetek száma: 987

nemis (#4) írta:
Fangoria: olyasmi dologra lehet majd számítani a magazintól, hogy a dvd mellékleten régi b-kat horrorok legyenek?


Lehet. Legalábbis próbálok érdekesebb és hazánkban nem olyan ismert filmeket választani. A következõ melléklet ezen okból kifolyólag a Pumpkinhead címû kult klasszikus lesz Lance Henriksen fõszereplésével, majd utána a Mutánsok (Ticks) címû B-kat horror jön a Hellraiser 2-t jegyzõ Tony Randel nevû rendezõtõl. Ennyit a közeljövõrõl.:)


Case: Igyekszünk, bár továbbra sem tudom garantálni a japán stuffokat minden hónapra. Godzilla lesz, meg A kör 2 (félig japán) is. Ahogy jön.


Venatur: Nos, ezt már az aláírásodból is kivettem...;)
-V.e.N.-   2005. március 19., Szombat ( 19:16 ) #6
Regisztráció időpontja:
2004. november 21.
Üzenetek száma: 327
... DEMON TO SOME. ANGEL TO OTHERS ...


Hát igen. Böjtös úrnak remek az ízlése a filmek terén. Én is alig várom a Hellraiser széria következõ darabjait.

Case   2005. március 18., Péntek ( 23:55 ) #5
Regisztráció időpontja:
2002. október 17.
Üzenetek száma: 7667
RRRÖÖÖAAARRR!
én újfent szeretném megjegyezni, hogy a japán/hongkong témájú cikkek iránt igencsak nagy a kereslet ám! (egy darab én legalábbis mindenképpen :)) tehát azokat tessék csak az eddigiekhez hasonlóan adagolni tovább.
egyébként meg hajrá, meg stuff, me' tök korrekt lett a magazin mostanra. :)
viktorwiener   2005. március 18., Péntek ( 21:12 ) #4
Regisztráció időpontja:
2004. szeptember 7.
Üzenetek száma: 282
Fangoria: olyasmi dologra lehet majd számítani a magazintól, hogy a dvd mellékleten régi b-kat horrorok legyenek?
Fangoria   2005. március 18., Péntek ( 17:00 ) (#2) #3
Regisztráció időpontja:
2005. március 3.
Üzenetek száma: 987

-SoD-Devo (#2) írta:
Szevasz Varjú!! Kicsi a világ... :)))


Szevasz,
Ezzel már régóta tisztában vagyok.:o)
A képedrõl hirtelen azt hittem, Vin Diesel-t látom, aztán leesett, kihez van szerencsém. Egyébként jó régen nem szólítottak már Varjúnak.;)

Roxanne:
Köszi.:)
Remélem, tetszik a magazin.;)
Roxanne   2005. március 18., Péntek ( 07:55 ) #1
Regisztráció időpontja:
2004. január 25.
Üzenetek száma: 2229
You were the bass and I was the high...We were the MUSIC but you let it to die...

...
Jóarc az ember...
:)
Nekem adott 1 példányt az újságból is...súlyos...
:)

:(


Ez az oldal nem jöhetett volna létre, ha nincs a www.pardey.org
Oldalaink megtekintéséhez IE 5.5+ valamint Flash plug-in szükséges. Impresszum | E-mail
Design: Monokrome Vision