Created from electromagnetic fields in 0 milliseconds;
 
2012.05.31: AZ LD50.HU MÁTÓL READ-ONLY MÚZEUM. KÖSZÖNJÜK MINDENKINEK AZ ELMÚLT 11 ÉVET.liquid

estee

9th

d4m4g3

LD50 e-könyv. Majd.
 
 •  

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 

----------------
Ti, LD50 támogatók
 
Felhasználónév
Jelszó
 
MACHINE MUSIC

HARDERGENERATION (NINTH)

PLANETDAMAGE (DAMAGE)

NEGATIVE ART (ZERO)

SOUND OF JAPAN (CASE)

KULTBLOG

BEATS (SAJTOS)

101KLUB

LD50 @ LAST.FM


BLACK-HEAD AGENCY
 
 
 
Mi legyen az LD50 "utód oldal" neve?
DarkDimension
 
(21.3% - 40 szavazat)
LD51
 
(40.1% - 75 szavazat)
LD100
 
(28.3% - 53 szavazat)
Más, írok kommentek közé
 
(10.1% - 19 szavazat)
 
: : : : : :
 
2008. január 26., Szombat 10:36
Bullet For My Valentine - Scream Aim Fire


Örülhetnek a fanok, mosolyoghatnak a thrasherek, sikoltozhatnak az emó lánykák, Matthew Tuck és zenekara új cuccal pörög a 2005-ös The Poison után. Két nap múlva hivatalosan is megjelenik a Bullet For My Valentine új albuma, Scream Aim Fire címmel.

Van, aki utálja, mert divat, van, aki szereti, mert elõremutató, de szó nélkül nem megy el mellette senki. Idegen tollak vagy örökség? Döntse el mindenki maga.

A tovább után jön egy szubjektív elemzés a lemezrõl, egy hivatalos klip a címadó dalból, aztán megnézzük azt is, hogy mitõl lett az album mögötti promó egy igazi újgenerációs médiakampány, meg hogy egyáltalán mi a helyzet a zeneiparban így 2008 elején.
Az éles szemûek már befigyelhettek a nagy bejelentés elõtt egy-két számot (Scream Aim Fire, Eye Of The Storm) tartalmazó single-t is. A nagylemez nem variál, ugyanebben a sorrendben kezdi a döngölést.

A folyamatosan pörgõ kétlábdob, a szétgerjesztett gitárok, a pengeéles szólók és a térdroggyantó riffek nem hagynak kétséget afelõl, hogy ezek a srácok már a bölcsõben is Metallicára és Machine Headre szopogatták a cuclikat. Az elsõ számban Matthew még egy laza hörgést is elereszt a hangsúly kedvéért. Slágergyanús metálkodás, apaival, anyaival. A második nóta pedig egyenes folytatása a kezdetnek. Na de a harmadik szám már intéz egy 90 fokos kanyart a 90-es évek farmergatyás nemzedéke felé. A Hearts Burst Into Fire egy klasszikus hard rock slágerszám is lehetne, ha nem 2008-ban lennénk épp. De mivel elmúlt már a millennium, ezért hívhatjuk inkább emo töltelékszámnak is. Annak ötös.Aztán jön a Waking The Demon és rá kell ébredni, hogy az elõzõ percek arra voltak, hogy rápihenjünk picit egy igazi kaszálásra. Az ütem tankseregként indul, a vokálban érzõdnek a pattanásig feszült nyaki erek és hangszálak, a hörgés és a tiszta ének váltakozása folyamatos lendületben tartja a dinamikát, a hirtelen kiállásból meg beugrik egy pillanatra Sebastian Bach és a vörös színpad valami oldschool Skid Row koncerten. A zárás tökéletesen hozza az együtténekelõs mötálbékeidõk hangulatát. Egy szemöldökfelvonással elintézhetõ, ilyen is van. 4 perc tömör agresszió, egy csipet érzelemmel fûszerezve.

A Disappear is tartja a 90-es évek feelingjét, egymásnak háttal álló gitárpárbajokat vizionálok halálfejes zászlók alá és még a kockás ingem is eszembe jut. Spooky. Aztán megérkezik a Deliver Us From Evil egy riffel, amitõl már tényleg Tankcsapda koncertes élmények lebegnek a szemeim elõtt, de elhessegetem. Folytatásként már inkább a Metallica hibrid korszakai jelennek meg, mintsem Lukács Laci sörszagú punk & roll lázadása. A gitárszóló itt sem marad ki, a szokásos helyén megjelenik és hozza azt, amit hoznia kell. Hasonlóképp a Take It Out On Me. Bár itt újra megremeg a Skid Row kazetta a polcon. A szám felétõl még egy laza Dream Theater kiállást is kapunk az arcunka, by BFMV. Hullámzó tömeget, égõ öngyújtókat és nyálcsorgató elsõ sort tudok elképzelni ide. De azt nagyon.

Fõleg mert a következõ szám egy igazi gyöngyszem, Say Goodnight címmel. Amint azt az indító viharzúgásból és esõkopogásból sejteni lehet, ez egy lassú szám. Méghozzá szerintem egy igen példás darab. A Skid Row itt már nem csak mocorog a polcon, hanem teljes valójában ki is lép a színpadra. De milyen jól! Virtuóz gitárszóló, kellemes hangulat, éjszakai ablakbanülõs-merengõs dallamok. Aztán a húrok közé csapnak és Padge (Michael Paget) is kiengedi a hangját, nemhiába õ a háttérvokál. A szomorkodós dülöngélésbõl arcbaordítás lesz, hogy megteremtse a talajt a következõ számnak, ami End Of Days címmel közelít. Numetálos riffek, rövidgatyás zúzda, izomból bólogatós dallamok. Az ilyenek miatt szerethetõ simán a BFMV. A gitárszóló itt is beköszön a végére és tudja a dolgát. Lépjünk is tovább, Last To Know. Dobpergés, masszív sebesség, reszelõ gitár, taposós rakenroll, arcbaüvöltõs kérdõjelek. Nem emelkedik ki különösebben, de tökéletesen hozza azt, amirõl a zene szól, megvan benne a kellõ düh és energia. Legvégül egy olyan track zárja az albumot, amire joggal ragasztható egy emoid hibrid retrometál címke. A Forever And Alwayst még a Guns 'N Roses is megirigyelhetné, a lassú, tapsolható ütem biztosan hatásos egy nagy koncert végén. Én inkább maradnék a többinél, utálok búcsúzkodni.


Összességében egy fiatalos lendületû tisztelgést látok a nagy öregek felé, de nem szimpla utánérzettel, hanem újraértelmezéssel. A régi üzenetet ültették át egy 2008-as, friss, közérthetõ formába. Többszöri hallgatás után kiderül, hogy a dallamok fülbemászóak és makacsul ragaszkodnak a helyükhöz. Egészséges mennyiségû popzene keveredik a dühös energiákkal, profi minõségû elõadásban, suhanc tehetségektõl. Én személy szerint egy agresszívebb anyagot vártam, de az elsõ meglepettség után azt tudom mondani, hogy így sincs semmi probléma. Sok év van még elõttük, ki tudja, mi jön még.

8/10


Külön érdekesség a lemez körülötti picit (most még) szokatlan promókampány. Ez a banda kõkeményen új generáció és pontosan ebben a szellemben állnak a zenéhez és a lemezeladásokhoz is. Az EMI (az egyik legnagyobb lemezkiadó) valamelyik fejese mondta nemrég, hogy a sokk akkor érte, amikor pár száz fiatal közül, akiket jól kikérdeztek a zenehallgatási/vásárlási szokásaikról, töredék mennyiség sem akart CD-t vinni tõlük, pedig ingyen adták volna. A gondolatot innen vigyük tovább.

Tudni lehet, hogy a BFMV az egyik elsõ olyan banda, ami a Myspace által lett ismert és ott is vált híressé. Ezek után nem meglepõ, hogy most is ez az egyik elsõ promóforrásuk, ahonnan útjára indul minden információ. Például a napokban a teljes lemez hanganyaga fekerült a profilos számok közé, ami aztán ugyanazzal a lendülettel el is tûnt onnan (a két eddig is promózott track kivételével). A profilról továbblépve szerezhetõ az új albumból alkotott képregény (a maillistára való feliratkozás után) egy 4Mb-os pdf formájában. Minden létezõ online shopban megvásárolható a tucatnyi extrával ellátott "deluxe digital single", magas minõségû mp3-ak és persze telefonos csengõhangos, háttérképes parasztvakítás. Ezekbõl is látszik, hogy nem bízzák a véletlenre, õk már tudják, hogy a bolti CD nem fog annyira pörögni, mint ahogy azt õk szeretnék, ezért megragadnak minden módot, hogy máshonnan nyerjék vissza a ráfordított energiát és pénzt. Megjegyzem, nagyon okosan és jól csinálják:

Ami nekem a szívem csücske lett, az egy speciális, 1Gb-os, fém, töltény alakú usb, amit megpakoltak mindennel, ami létezik. A képregény, háttérképek, klip, extra videók, bónusztrackek és ezer más dolog. Meg persze a full album, pöpec minõségben. Az ára mindössze 26 font.

Na de elég legyen a szövegbõl, a lényeg úgyis a zenén van. Hallgassátok meg a címadó számot és döntsétek el magatok, hogy milyen lett.

Scream Aim Fire[ official BFMV site ] - [ official BFMV myspace ]
| 23 hozzászólás © 9th
<<< [2] 1 >>>
Hozzászólok
bfmv4ever   2008. október 27., Hétfő ( 14:26 ) #23
Regisztráció időpontja:
2008. október 27.
Üzenetek száma: 1
''
a faszt emo:D metalcore a stílusuk de ha mégegyszer valaki leemozza agyfaszt kapok komolyan.
idril   2008. február 11., Hétfő ( 19:41 ) #22
Regisztráció időpontja:
2004. augusztus 25.
Üzenetek száma: 3683
Jé, ezt csak most találtam meg.
(Hülye vagy, fiam. Paff!)

Nekem a Poison bejött. Ugyan sosem lesz a kedvenc zenekarom, de valóban elõremutató.
A stílusukban kifejezetten jók.
Sidi_Murder   2008. február 10., Vasárnap ( 12:25 ) #21
Regisztráció időpontja:
2008. február 9.
Üzenetek száma: 86
Fear Of The Dark!
Nehogy már a BFMV is emo legyen... kitépem az összes hajam... nah azért neeem xD
zln.   2008. január 28., Hétfő ( 12:14 ) #20
Regisztráció időpontja:
2005. május 13.
Üzenetek száma: 1313
[ ... ]
Ha újvonalas szélesterpesz hozzáállás, akkor már inkább egy Scar Symmetry... fene se tudja.
Engem ez most nem gyõzött meg annyira.
deadhead   2008. január 27., Vasárnap ( 18:50 ) #19
Regisztráció időpontja:
2004. december 26.
Üzenetek száma: 8391
all this breathing
makes me choke
...
braincrack; space inhalerz
Egész nap ezt hallgattam és mégsem tudok három számot felidézni. Inkább maradok a korábbi albumnál, ez nekem nem. |:
Edit   2008. január 27., Vasárnap ( 14:30 ) #18
Regisztráció időpontja:
2007. január 2.
Üzenetek száma: 206
Nekem tetszik amit mûvelnek,nálam legtöbbször háttérzúzásként szól BFMV ha ügyködök valamit a szobámban :D Nameg NFS Most Wantedban is jó volt rá száguldozni.
Összességében nem csalódtam az új anyagban (sem).
9th   2008. január 27., Vasárnap ( 12:11 ) (#16) #17
Regisztráció időpontja:
2004. február 28.
Üzenetek száma: 25995
We are not the same
as I hope to show.


hardergeneration.org
Dreamer_KF (#16) írta:
Adjatok nekik 8-10 évet, meglátjuk, hogy felnõnek-e.


maximálisan támogatom
Dreamer_KF   2008. január 27., Vasárnap ( 11:45 ) #16
Regisztráció időpontja:
2005. június 30.
Üzenetek száma: 5826
This is the dawning of the age of Aquarius

Adjatok nekik 8-10 évet, meglátjuk, hogy felnõnek-e.
MetalFan   2008. január 27., Vasárnap ( 11:04 ) #14
Regisztráció időpontja:
2006. november 23.
Üzenetek száma: 516

Épp ideje volt már egy albumot kiadniuk! Az albumról még nem mondok semmit mert épp most tesztelem :)
Dreamer_KF   2008. január 27., Vasárnap ( 10:48 ) #13
Regisztráció időpontja:
2005. június 30.
Üzenetek száma: 5826
This is the dawning of the age of Aquarius

Az "új" zenekaroknak adok 8 évet, és utána elõveszem az aktuális albumot. Akkor mjd meglátjuk, hogy TÉNYLEG sikerült valami Metallica szerût alkotniuk, vagy sem.

:sznob:
Necro   2008. január 27., Vasárnap ( 09:23 ) #12
Regisztráció időpontja:
2005. április 29.
Üzenetek száma: 3141
Hümm... Így név alapján azt hittem, hogy ez valami kora délután az MTV-n látható kaliforniai punk / emó szarság lesz. Ehhez képest a videóklippen elfogadható metálkodást kaptunk az arcunkba. *bólogat*

A töltény pendrive nagyon állat.
deadhead   2008. január 26., Szombat ( 16:35 ) #11
Regisztráció időpontja:
2004. december 26.
Üzenetek száma: 8391
all this breathing
makes me choke
...
braincrack; space inhalerz
BFMV a Metallicska helyett? o.O
Ezt most emésztem egy darabig. A korábbi albumokról eszembe nem jutott.

Ami ezt az albumot illeti, még nem tudom igazán hova tenni, de ami biztos, hogy az elsõ két szám rémes. -.-
berci   2008. január 26., Szombat ( 16:26 ) (#9) #10
Regisztráció időpontja:
2006. július 7.
Üzenetek száma: 12561
még jó hogy a BFMV az wales-i. xD
de nembaj.

nekem a BFMV olyasmi helyen van nagyjából, mint a A7X.
pótlék.
A7X a G'N'R helyett.
BFMV Metallica helyett.

és ez így van jól. faszán tolják a zenélést, hoznak valamit a nagy elõdbõl, viszont nem csapta meg õket a sznob világsztárság allûrje.
skydancer   2008. január 26., Szombat ( 15:50 ) #9
Regisztráció időpontja:
2005. december 1.
Üzenetek száma: 4442
//////
istenem, de orbitális At The Gates/In Flames nyúlás az eleje, de nem para ezt már az újvonalas amcsi metáltól megszokhattuk ;)

edit: a második percnél bejövõ vinnyogósgitáros breakdown meg KSE, na szép
<<< [2] 1 >>>

:(


Ez az oldal nem jöhetett volna létre, ha nincs a www.pardey.org
Oldalaink megtekintéséhez IE 5.5+ valamint Flash plug-in szükséges. Impresszum | E-mail
Design: Monokrome Vision