Created from electromagnetic fields in 0 milliseconds;
 
2012.05.31: AZ LD50.HU MÁTÓL READ-ONLY MÚZEUM. KÖSZÖNJÜK MINDENKINEK AZ ELMÚLT 11 ÉVET.liquid

estee

9th

d4m4g3

LD50 e-könyv. Majd.
 
 •  

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 

----------------
Ti, LD50 támogatók
 
Felhasználónév
Jelszó
 
MACHINE MUSIC

HARDERGENERATION (NINTH)

PLANETDAMAGE (DAMAGE)

NEGATIVE ART (ZERO)

SOUND OF JAPAN (CASE)

KULTBLOG

BEATS (SAJTOS)

101KLUB

LD50 @ LAST.FM


BLACK-HEAD AGENCY
 
 
 
Mi legyen az LD50 "utód oldal" neve?
DarkDimension
 
(21.3% - 40 szavazat)
LD51
 
(40.1% - 75 szavazat)
LD100
 
(28.3% - 53 szavazat)
Más, írok kommentek közé
 
(10.1% - 19 szavazat)
 
: : : : : :
 
2007. március 9., Péntek 16:09
INDIES #2
Újból péntek, újból indie-ajánló! Próbaadásunk után körbeszimatolunk, mi történik Britannián innen és túl, megnövelt terjedelemben és külön kiemelve az új Kaiser Chiefs albumot, meglesve, mit mûvel mostanság az LCD Soundsystem, valamint bemutatásra kerül két kiváló indie-együttes, kifejezetten anti-anglománoknak. Go inside!

Valószínûleg azon kevesek egyike vagyok, akiknek képes komoly lelki válságot okozni egy zenekar munkássága. Ez egyrészt azt jelenti, hogy nincsen valódi életem valódi problémákkal, másrészt azt, hogy a Kaiser Chiefs immár két albumát nem tudom hova tenni magamban. A Yours truly, angry mob címû második lemez megjelentével ugyanis nemhogy kitisztult volna a kép azzal kapcsolatban, hogy mit is akar a zenekar, de talán még jobban ködösödött.
Volt ugyebár az Employment album, pont jókor, az indie rock épp világhódítani indul, nosza, mi is benne vagyunk, sõt, fõszereplõvé válunk. A lemez hullámzó színvonala kevesebbeket zavart, mint amennyien bekajálták a három-négy (valóban) óriási slágert. Volt valami homályos kép arról, hogy akkor õk most inkább a sláger-, mintsem a minõségi indie-bandákhoz akarnak tartozni (inkább az elõbbi), meg arról is, hogy akkor most tulajdonképpen stílusukon belül kik a fõ hatásaik (talán az Oasis?) és mi lesz a jövõjük.
Ha igazam volt, akkor az új lemezt valaki más írta meg helyettük, de ezt az ötletet jegeljük.

Az új lemez alapján olyan új tények merültek föl, miszerint a srácok szeretik a Blurt (nagyonszeretik), feltehetõleg nemzedékük Duran Duranévé akarnak válni (esély pipálva) és nemutolsósorban az, hogy az egyéni ötletekkel hadilábon állnak, amit stílus- és slágerérzékükkel igyekeznek kompenzálni. Megkockáztatom, hogy a harmadik lemez, ha lesz, talán már inkább egy pop-ajánlóba kellene hogy kerüljön, annyira egyszerûsítették zenéjük képleteit - legnagyobb pozitívumuk, Ricky Wilson énekes megnyerõ, ficsúros stílusa mellett egyre kevésbé érzem, hogy képesek a többiek megegyezõ szintet nyûjtani. Lelkük rajta. Siker vagy emlékzetesség, még lehet választani.

Kaiser Chiefs @ home
Kaiser Chiefs @ myspace


Fiatal(abb)korom egyik nagy élménye volt az Opeth zenéje, napi vendégek voltak lemezeik a lejátszómban, de mindig is a "fekete bárányt", az akusztikus (és szerintem bármelyik lemeznél mélyebb) Damnation albumot szerettem igazán. Nem tudom, hányan vannak még így ezzel és hányan bánják azt, hogy nem volt folytatása, viszont kitûnõ alternatívaként tudnám ajánlani a francia Cyann and Ben kvartett zenéjét. Félakusztikus hangulatok keverednek lágy, poszt-rock típusú elektronikával, nõi énekkel és kora tavaszi, kertben üldögélõs, csillagnézõs hajnalokkal. Tulajdonképppen minden benne van, amit egy Sigúr Rós-, M83- Opeth-, vagy akár nyitott indie-fan kívánhat. A La Manche-csatornán innen is lehet igényes indie-jellegû muzsikát komponálni, sõt.

Cyann and Ben @ home
Cyann and Ben @ myspace


Következõ versenyzõnk szintén kitûnõ alternatíva - azoknak, akik úgy-ahogy-van rühellik ezt az egész angol britpoppal (helytelenül) egybemosott indie-felhajtást. Nos, nekik teljes szívembõl ajánlom a nem éppen zenei nagyhatalom Belgium legzsírabb indie-rock bandáját, a dEUS-t. Ugye, milyen ismerõs a nevük? Nem is olyan régen jártak erre, a 2006-os Sziget nagyszínpadán adtak fergeteges koncertet, eddigi legjobb albumuk, a 2005-ös Pocket Revolution turnéja kapcsán - amit mindenkinek hallania kell, lévén az év egyik csúcsalbuma volt (nemcsak szûkebb stílusán belül), és ez tette igazán ismertté amúgy már öt lemezt megért belgáinkat. Indie rock powa!

dEUS @ home
dEUS @ myspace


... és végül, de nem utolsósorban, hogy ezen a héten se maradjatok némi elektro-indie nélkül, íme, az LCD Soundsystem! James Murphy egyszemélyes bandája meglehetõsen aktív mostanában, hamarosan (március 20.) megjelenõ második albuma, a Sound of Silver bevezetõ turnéja keretében járja be sessionzenészeivel keresztül-kasul Európát, illetve terrorizálja North American Scum címû klipjével a zenetévéket. Akik kíváncsiak egy erõsen elektronizált, de hypetól még eszét nem vesztett indie-bandára, feltétlenül írassák fel maguknak az új lemezt - élmény lesz.

LCD Soundsystem @ home
LCD Soundsystem @ myspaceEnnyi volt mára pénteki indie-ajánlónk. Jövõ héten kicsit kitérünk a magyar indie színtérre, fõszerepben az Amerikát épp meghódítani készülõ The Moog nevû büszkeségünkkel - addig is hallgassátok sokat az új Kasabian albumot, foglaljatok repjegyet Liverpoolba, vagy amit akartok. Minden jót.
| 5 hozzászólás © Nash
Hozzászólok
Nash   2007. március 10., Szombat ( 10:11 ) #5
Regisztráció időpontja:
2006. december 16.
Üzenetek száma: 2743
"Így kell dolgozni bazmeg,
ez a mûvészet,
ezt nem érti senki."
Hát nem is tudom, szvsz az Employment dalai között van jónéhány annyira nyögvenyelõs tucatszám, amit én a helyükben kiadni nem adtam volna ki, nemhogy albumra feltenni .. pláne olyan hatalmas ászságok mellett, mint a Modern Way, Everyday I Love You Less and Less vagy az a I Predict A Riot - de nem újdonság, ahány indie-t szeretõ ismerõsöm csak van, annyi véleményt hallottam már errõl a bandáról, meg a lemezeikrõl. ^^
Gulliver_Foyle   2007. március 9., Péntek ( 23:13 ) #4
Regisztráció időpontja:
2005. január 27.
Üzenetek száma: 1007
Szerintem pont a KC-nek nem volt hullámzó az elsõ albuma, ellentétben pl a The Bravery-vel vagy az agyonhájpolt Arctic Monkeys-sal, vagy akár a legutóbbi Muse-al... amúgy nagyon állat az új klip!
oizys   2007. március 9., Péntek ( 18:04 ) #2
Regisztráció időpontja:
2005. augusztus 3.
Üzenetek száma: 5918
KC: "kik a fõ hatásaik (talán az Oasis?)"
nekik már nem, inkább a Libertines.

:(


Ez az oldal nem jöhetett volna létre, ha nincs a www.pardey.org
Oldalaink megtekintéséhez IE 5.5+ valamint Flash plug-in szükséges. Impresszum | E-mail
Design: Monokrome Vision