Created from electromagnetic fields in 0 milliseconds;
 
2012.05.31: AZ LD50.HU MÁTÓL READ-ONLY MÚZEUM. KÖSZÖNJÜK MINDENKINEK AZ ELMÚLT 11 ÉVET.liquid

estee

9th

d4m4g3

LD50 e-könyv. Majd.
 
 •  

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 

----------------
Ti, LD50 támogatók
 
Felhasználónév
Jelszó
 
MACHINE MUSIC

HARDERGENERATION (NINTH)

PLANETDAMAGE (DAMAGE)

NEGATIVE ART (ZERO)

SOUND OF JAPAN (CASE)

KULTBLOG

BEATS (SAJTOS)

101KLUB

LD50 @ LAST.FM


BLACK-HEAD AGENCY
 
 
 
Mi legyen az LD50 "utód oldal" neve?
DarkDimension
 
(21.3% - 40 szavazat)
LD51
 
(40.1% - 75 szavazat)
LD100
 
(28.3% - 53 szavazat)
Más, írok kommentek közé
 
(10.1% - 19 szavazat)
 
: : : : : :
 
2011. február 20., Vasárnap 10:30
A Covenant és a De/Vision Budapesten!

Az októberi nagy buli után, 2011. február 19-én a Black Head Agency egy újabbat tart majd a Szikra Cool Tour House-ban! Két nagy nevet hívtak meg: az egyik a svéd Covenant, akik már másodszor járnak kis hazánkban, a másik pedig a német De/Vision, nekik az elsõ fellépésük lesz nálunk! Magyar részrõl pedig a Black Nail Cabaret fogja szórakoztatni a közönséget, afterparty DJ-k Sick-Ram, Zeergut és Andone Géza. Szóval minden adott egy jó bulihoz! Naptárakat elõ, tessék bevésni!
Belépõ: 5500 HUF, elõvételben januártól 3990 HUF; VIP jegy: 9600 HUF; Afterparty belépõ (kb. hajnali 1 órától): 500 HUF
Jegyek vásárolhatók: A Metro-nóm hanglemezboltban (Budapest XIII., Kresz G. utca 11.), a koncert helyszínén a SZIKRA COOL TOUR HOUSE-ban (Budapest VI., Teréz krt. 62.) és a www.ticketportal.hu-n is.
VIP jegy rendelés: Black-head (bõvebb infó bent!)

Tervezett program (forrás - De/Vision facebook)
20.00 – Door opening
20.30 – Black Nail Cabaret
21.30 – De/Vision
23.15 – Covenant

----

News (2011.02.23): AlanTheWild beszámolója a koncertekrõl!

Covenant: Call the Ship to Port (live in Szeged, 2006)


„Ilyen zenét csinálna a Kraftwerk, ha most kezdené!” gondoltam 1996-97 körül, amikor meghallgattam a Covenant Sequencer címû albumát.
A Clas Nachmanson, Eskil Simonsson és Joakim Montelius alkotta trió egyértelmûen a Kraftwerk, vagy például a Lassigue Bendthaus irányából közelített meg az alternatív elektronikus zenei színteret: kristálytiszta dallamok, steril hangulatba ágyazva, minimális vagy torzítás nélküli vokál.
1992-ben jelent meg elsõ daluk – The Replicant - a Memento Materia válogatáslemezén, ami egyúttal a kiadóhoz történõ csatlakozást is jelentette. A Dream Of A Cryotank és a Sequencer albumok a svéd kiadó gondozásában jelent meg.
Érdekességként megemlíthetõ, hogy a Sequencer album elsõ nyomása után vették csak észre, hogy a lemezek hibásak, ezért került a boltokba, polcokra a Sequncer Beta címû album is, mely „kárpótlásként” plusz dalként a Luminal-t is tartalmazza.
A trance, techno stílusjegyek úgy jelentek meg ekkor a dalaikban, hogy az még az elfogult EBM arcoknak – mint én – is elfogadható volt.
Elég meghallgatni mondjuk az Edge Of Dawn-t a bemutatkozó albumukról. Az albumaikra jellemzõ, hogy szinte mindegyiken van könnyen emészthetõ „megasláger”, melyek nagyobb publicitást kaptak (mondjuk EP-ként, vagy kislemezként is kiadták õket), szélesebb réteghez jutottak el (Stalker, Theremin, Go Film, Dead Stars, Call The Ships To Port); miközben az albumok a legtöbb esetben kevésbé lettek sikeresek, pedig „érdekesebb”, változatosabb dalokat is tartalmaztak.
Az 1998-ban megjelent Europa albummal az USA-ba is „betörtek”, amit nagymértékben segített az, hogy innentõl a Metropolis kiadó jelentette meg lemezeiket a tengerentúlon. Az európai elõretörést pedig az Off Beat „romjain” megalapított Dependent Records biztosította, amit egyébként pont Eskil Simonsson, Johan van Roy (Suicide Commando), Bryan Erickson (Velvet Acid Christ), Ronan Harris (VNV Nation) és Stefan Herwig (az Off Beat korábbi vezetõje) hozott létre.
Az új kiadó nagy lendülete koncertturnét és koncertlemezt (Synergy: Live In Europe) jelentett, illetve még ugyanebben az évben – 2000 – jelent meg a United States Of Mind album, amit már – bár a Covenant rajongók minden bizonnyal tiltakozni fognak – a future-pop hullám meglovagolása (vagy éppen elindítása?) jellemez. Eskil egyedi hangja, sajátos énekstílusa egyre nagyobb szerepet kap a következõ albumokon (Northern Light, Skyshaper), ugyanakkor a kiadók közötti vándorlás a háttérben zajló üzleti folyamatok körüli problémákat jelzik. A 2007-ben megjelenõ In Transit koncertkiadványon a korábbi híreket is megerõsítették, miszerint Clas Nachmanson azért nem tartott az együttessel a turnén, mert kilép az együttesbõl. A koncerturnén a Haujobb, Architect és sok más projekt „gazdája” Daniel Myer helyettesítette, késõbb pedig azt is bejelentették, hogy Myer a Covenant teljes jogú tagjává lépett elõ.
A csatlakozás visszhangja teljes mértékben pozitív volt, mindenki kíváncsian várta, várja; hogy a következõ Covenant kiadványokon hogy függ mûködni az eddigi Covenant stílus és Myer stúdióvarázslatának ötvözete.
2010-ben a Necro Facitility-vel közösen „elkövetett” Lightbringer volt 4 év után az elsõ új stúdiókiadvány, mely egyben a „Modern Ruin” felvezetõje is.
A Covenant kétségkívül azon kevés zenekar közé tartozik, melyek saját stílusjegyeit egyértelmûvé téve, megtartva; képesek voltak folyamatos fejlõdést produkálni hosszú éveken keresztül. Hatásuk, jelentõségük a táncolhatóbb, könnyen befogadhatóbb elektronikus zenék dimenziójában elvitathatatlan.
A Black Head Agency szervezésében 2011. február 19-én a budapesti Szikra Cool Tour House színpadán személyesen is meggyõzõdhetünk, hogy Daniel Myer segítségével új lendületet kapott-e a Covenant!

Albumok:
* Dreams Of A Cryotank (1994)
* Sequencer (1996)
* Sequencer Beta (1996)
* Europa (1998)
* Synergy: Live In Europe (2000)
* United States Of Mind (2000)
* Northern Light (2002)
* Skyshaper (2006)
* In Transit (2007)
* Modern Ruin (2011)

Hivatalos honlap: http://www.covenant.se
Részletes diszkográfia: http://www.discogs.com/artist/Covenant

Forrás: Alan The Wild


De/Vision: mAndroids (live in Berlin 2010)


A németországi Darmstandból származó De/Vision 1988-ban kezdte zenei pályafutását. Az eredeti 4 tagos felállás elõször 1991-ben Stefan Blender, majd 2000 szeptemberében Markus Ganßert zeneszerzõ tagok kilépésével 2 tagra csökkent. Mára Steffen Keth énekes, zeneszerzõ és Thomas Adam szövegíró, szintetizátoros alakítják az együttest. Stílusát tekintve a De/Vision zenéje leginkább a synth/progresszív pop kategóriába sorolható, de hallhatóan nem vetik meg a techno, trance, hip-hop, rock, vagy a többi úgymond "divatos" stílusirányzatot sem. A De/Vision zenei kiadványai egytõl egyig eredetiek, a dalok majdnem kizárólag angol nyelven írt szövegei melankolikusak, idõtállóak.
Az elsõ toplistás sikerek a harmadik, "Fairyland" címû nagylemezzel kezdõdtek, de az átütõ siker csak 1997-ben a "Wea Records" nagy kiadóhoz való átigazolással együtt érkezett meg. A "Monosex" lemez 11 slágergyanús dala még a nem kimondottan De/Vision rajongókat is lenyûgözte. Tíz sikeresnek mondható év slágerei jelentek meg 1998 végén a "Zehn" (88-98) válogatás lemezen. A zenekar ezzel is ünnepelte 10 éves fennállását 1998. november 17-én. Az ezt követõ telt házas koncertsorozat után Georg Kaleve producer közremûködésével elkészült a következõ nagylemez, a "Void" 1999 õszén. A lemez és a két kiemelt maxi: a "Foreigner" és a "Freedom" folytatta a De/Vision útmutató munkásságát a modern elektronikus zenében. A 2000 májusában kezdõdõ turné után szeptember 30-án Markus kilépett a De/Vision-bõl.
Még ez év õszén született meg a "Green Court Featuring De/Vision Project", ami inkább nevezhetõ tánczenei kísérletezésnek. A Project (Marc Dawn német DJ/producer és Steffen ének) kiadott két toplistás maxit: "Shining" és "Take (my breath away)" címmel, ám ez a felállás azóta is szünetel.
A 2001-es év változást hozott az együttes életében, ismét kiadót váltottak (Drakkar Entertainment/BMG) és Berlinbe költöztek, ahol felvették a soron következõ albumot, melynek nem meglepõ módon "Two" (Kettõ) nevet adták. A 2001. októberi megjelenést megint egy hosszabb turné követte. 2002-ben az együttes tagjai stúdióba vonultak, elkészült a "Devolution" c. lemez. A 2003 januárjában megjelent új nagylemez és az ezt követõ maxi CD, a "Drifting Sideways" az együttes új zenei arculatát mutatta be. A "Devolution Tour Live 2003" lemezt a turné Lipcsei és berlini állomásain rögzítették a 15 éves jubileum alkalmából.
2004 tavaszán fejezõdtek be a soron következõ stúdió album, a "6 Feet Underground" munkálatai. E lemez toplistás szereplésében és szakmai/rajongói elismerésben a "Monosex" óta a legsikeresebbnek nevezhetõ. Szintén 2004-ben jelent meg egy remix, ami a Telekommander producer csapat közremûködésével készült az In Strict Confidence "7 Lives" címû dalából. 2004 tartogatott még egy De/Vision-höz köthetõ projektet, a közismert DJ, Marc van Linden, valamint Steffen (ének) és Thomas (szöveg) közös munkájának gyümölcse a "Real Thing" címu szerzemény, ami sajnálatos módon csak limitált bakelit lemezeken és egy "Dreamdance" válogatás CD-én jelent meg.
Az ezt követõ DE/VISION lemez 2006. január 27-én jelent meg a "Subkutan" címmel. A melankolikus, lassú hangvételû lemez 10 év után újra német nyelvû dalt is tartalmaz ("In Dir"). A megjelenése elsõ hetében a német lemezlista 50. helyén debütáló lemezt a "The End" maxi vezeti fel, és ismét egy turné követi.
2006 nyarán jelenik meg egy "Schattenreich" címû zenei válogatás, melyen - az eredetileg a "Subkutan" lemezhez készült - "Breathless" címû De/Vision szerzemény került fel. Ez az év egy dupla "Best Of" lemezzel is szolgál, melyen új dalként szerepel a "Love Will Find A Way". Ez a szám volt az elsõ mely készítésénél az Arne Schumann és Josef Bach producerpáros tevékenyebben részt vett a munkában. A közös munka újabb lendületet adott a csapatnak, mely a 2007 augusztusában megjelenõ "Noob" címû albummal folytatódott.
A zenekar saját kiadójától 2010 márciusában megjelent "Popgefahr" albumon jól érezhetõ a felfrissülés - vagy épp a visszatérés. Az eddig szkeptikus rajongók is elismeréssel nyilatkoztak a lemez hangzását illetõen: a "Popgefahr" az utóbbi évek egyik legjobban sikerült De/Vision lemeze!
Forrás: http://www.de-vision.hu - FOREIGNER
Web: http://www.devision-music.de
Ingyen letölthetõ zene: DE/VISION – Easy to love me
A zenekar baráti felkéréseknek, meghívásoknak eleget téve már párszor ellátogatott hazánkba egy-egy DJ set, illetve release party erejéig, ám igazi élõ De/Vision koncertre mindeddig nem került sor. Épp ezért lesz különleges a 2011-es év, ugyanis február 19-én a budapesti Szikra Cool Tour House színpadán (a Black Head Agency szervezésében) elõször lép fel a zenekar!

Forrás: machinemusic


Black Nail Cabaret: Veronica (live in Budapest 2010)


A Black Nail Cabaret egy synth-pop-rock duó, amely 2008-ban alakult Budapesten.
Sophie gyermekkora óta zongorázik, Emke énekel és ír: verseket és novellákat magyar nyelven, dalszövegeket angolul. Miután megvásárolta az elsõ szintijét, elkezdett dalokat írni, és Sophie is komponált a családi Bösendorferen.
A név: Black Nail Cabaret a gót szubkultúra mindennapos használati eszközérõl, a fekete körömlakkról kapta a nevét, a Cabaret-jelleg pedig próbál kicsit lazítani a duó és a darkwave közötti kapcson.
Ugyan a közös zenekar ötlete már 2005-ben is felmerült névvel és tervekkel együtt, de csak 2008-ban kezdtek dolgozni a BNC-n. Az elsõ demók dark-electro feldolgozások voltak: Lady Gaga, Napoleon Boulevard, Rihanna, Rammstein, stb. A dalokhoz amatõr videók is készültek.
Emke fõleg a 80-as évekbõl, a darkwave, new wave és szintipop kultúrából merítget, mint pl Siouxsie Sioux, Eurythmics, Gary Numan vagy a poszt-indusztriál banda a Die Form. Sophie odavan a klasszikus, experimentális zongorás témákért mint pl Rob Costlow, Tori Amos, vagy Debussy. És ehhez jön nála a hajmetál.
A lányok jelenleg elsõ albumukon dolgoznak a tatabányai Vega stúdióban, amely várhatóan 2011 elsõ hónapjaiban készül el.

Forrás: mymusic.hu

------

J Á T É K

A BHA jóvoltából 4 belépõjegyet sorsolunk ki azok között, akik helyesen válaszolnak az alábbi kérdésekre. A játék lezárult! A helyes válaszok:
1. Melyik sátorban/színpadon lépett fel a Covenant a Szegedi Ifjúsági Napokon 2006-ban? - a / Port.hu sátor
2. Melyik évben jártak elõször Magyarországon a De/Vision tagjai DJ-ként? - c / 2004
3. Melyik Depeche Mode tribute zenekar tagja Emke a Black Nail Cabaretbõl? - b / Black Celebration

Nyertesek: Argentdraco, muschikatze, nandi101, Willy_big
Gratulálunk!


VIP jegy infó: A koncert után találkozás a zenekarokkal, dedikálás. Aláírt CD valamelyik fellépõtõl... Könnyû hideg vacsora, pohár pezsgõ, üdítõ, pogácsa... És páholyból nézheted az elõadást. Csak limitált számban!
| 140 hozzászólás © liquid
<<< [10] 9 8 7 6 5 4 3 2 1 >>>
Hozzászólok
liquid   2011. március 9., Szerda ( 16:24 ) (#133) #141
Regisztráció időpontja:
2004. április 7.
Üzenetek száma: 10139
2011. május 26-án reggel megszületett a lányunk, Korina! Apa lettem! :)
liquid (#133) írta:
Lesz még De/Vision a közelben hamarosan, pontosabban március 12-én - hosszú hétvége, hétfõn és kedden sem kell majd munkába/suliba menni - Pozsonyban a Majestic Music Clubban. ;)
Belépõ: 22 € (VIP: 39 €)
Jegyelõvétel: Ticketportal


ELMARAD!!!
Forrás: De/Vision - facebook

„Unfortunately we have to cancel our appearance in Bratislava this weekend as the local promoter failed to provide/send back any information, performance agreement and flights. We are deeply sorry, but this was happening beyond our control."
Steffen & Thomas
gaba   2011. február 24., Csütörtök ( 19:53 ) #140
Regisztráció időpontja:
2004. augusztus 2.
Üzenetek száma: 3565
Cassandra   2011. február 23., Szerda ( 13:21 ) (#137) #139
Regisztráció időpontja:
2005. február 4.
Üzenetek száma: 1651
" A kényeztetés nem egyenlõ a kielégüléssel"


LoviGabi (#137) írta:
Lesznek -e fent egyéb fotók errõl az eseményrõl vagy itt vagy másutt? Csak mert jó pár fotóst láttam az enyémnél jóval profibb géppel és PHOTO-s passal ;) , de egyelõre elég nagy a csend ezen a téren... :o


www.pitchblackcelebration.com

Egy angol, és egy magyar van kint, ott vannak képek....egyetértek Davival sajnos Covenanton nehéz volt nagyon, fõleg mert megöltek....engem nagyon:)
Davina   2011. február 23., Szerda ( 11:56 ) (#137) #138
Regisztráció időpontja:
2004. július 25.
Üzenetek száma: 4417

" rabies should be closed, don't you think? "


skinnypuppy.hu

LoviGabi (#137) írta:
Lesznek -e fent egyéb fotók errõl az eseményrõl vagy itt vagy másutt? Csak mert jó pár fotóst láttam az enyémnél jóval profibb géppel és PHOTO-s passal ;) , de egyelõre elég nagy a csend ezen a téren... :o


nálam feldolgozás alatt, de a Covenantról gyakorlatilag nem lehetett egyet se lõni fényhiány miatt . . .
LoviGabi   2011. február 23., Szerda ( 11:42 ) #137
Regisztráció időpontja:
2004. augusztus 6.
Üzenetek száma: 50
age 37 and metrodriver :)
Lesznek -e fent egyéb fotók errõl az eseményrõl vagy itt vagy másutt? Csak mert jó pár fotóst láttam az enyémnél jóval profibb géppel és PHOTO-s passal ;) , de egyelõre elég nagy a csend ezen a téren... :o
Davina   2011. február 22., Kedd ( 10:53 ) (#135) #136
Regisztráció időpontja:
2004. július 25.
Üzenetek száma: 4417

" rabies should be closed, don't you think? "


skinnypuppy.hu

Cassandra (#135) írta:
Davina (#129) írta:
mek-lod (#125) írta:Eskil szóló projektje is jó volt, a Covenant viszont hiányzott :)
tényleg saját hangtechnikussal jöttek? mert nekem is az volt az érzésem, hogy a Demizson jobban szólt, mint õk. :)


Hát a De/Visio csapata azért nagyon erõs ;-)


sztem a Covenant se gyenge, mikor anno Bécsbe néztük brutál volt, igazából ott szerettem meg igazán :)
Cassandra   2011. február 22., Kedd ( 10:31 ) (#129) #135
Regisztráció időpontja:
2005. február 4.
Üzenetek száma: 1651
" A kényeztetés nem egyenlõ a kielégüléssel"


Davina (#129) írta:
mek-lod (#125) írta:Eskil szóló projektje is jó volt, a Covenant viszont hiányzott :)
tényleg saját hangtechnikussal jöttek? mert nekem is az volt az érzésem, hogy a Demizson jobban szólt, mint õk. :)


Hát a De/Visio csapata azért nagyon erõs ;-)
Davina   2011. február 22., Kedd ( 08:59 ) (#132) #134
Regisztráció időpontja:
2004. július 25.
Üzenetek száma: 4417

" rabies should be closed, don't you think? "


skinnypuppy.hu

AimieBlackHead (#132) írta:
Davina (#129) írta:
mek-lod (#125) írta:Eskil szóló projektje is jó volt, a Covenant viszont hiányzott :)
tényleg saját hangtechnikussal jöttek? mert nekem is az volt az érzésem, hogy a Demizson jobban szólt, mint õk. :)


tényleg


hát akkó a helyükbe lehet keresnék másikat :)
liquid   2011. február 22., Kedd ( 08:52 ) #133
Regisztráció időpontja:
2004. április 7.
Üzenetek száma: 10139
2011. május 26-án reggel megszületett a lányunk, Korina! Apa lettem! :)
Lesz még De/Vision a közelben hamarosan, pontosabban március 12-én - hosszú hétvége, hétfõn és kedden sem kell majd munkába/suliba menni - Pozsonyban a Majestic Music Clubban. ;)
Belépõ: 22 € (VIP: 39 €)
Jegyelõvétel: Ticketportal
Aimie   2011. február 22., Kedd ( 06:47 ) (#129) #132
Regisztráció időpontja:
2011. február 20.
Üzenetek száma: 7
''Broken people get recycled"
Davina (#129) írta:
mek-lod (#125) írta:Eskil szóló projektje is jó volt, a Covenant viszont hiányzott :)
tényleg saját hangtechnikussal jöttek? mert nekem is az volt az érzésem, hogy a Demizson jobban szólt, mint õk. :)


tényleg
N.W.girl   2011. február 21., Hétfő ( 19:29 ) (#130) #131
Regisztráció időpontja:
2007. december 11.
Üzenetek száma: 1367
"Ne rémítsen a szakadék álmaid és valóság közt. Ha a képzelet szárnyára vesz, meglesz a híd is hamar."
'Nem a testnek van lelke,hanem a léleknek teste! És ez NAGY KÜLÖNBSÉG!
Pilla (#130) írta:
Nekem ez az este felért egy orgazmussal...köszke Covenant:))))

Nekem is! :D
Úúúúú,nagyon jó volt!
Pilla   2011. február 21., Hétfő ( 18:43 ) #130
Regisztráció időpontja:
2006. szeptember 4.
Üzenetek száma: 601
...csak a halál biztos...Nekem ez az este felért egy orgazmussal...köszke Covenant:))))
Davina   2011. február 21., Hétfő ( 18:41 ) (#125) #129
Regisztráció időpontja:
2004. július 25.
Üzenetek száma: 4417

" rabies should be closed, don't you think? "


skinnypuppy.hu

mek-lod (#125) írta:Eskil szóló projektje is jó volt, a Covenant viszont hiányzott :)
tényleg saját hangtechnikussal jöttek? mert nekem is az volt az érzésem, hogy a Demizson jobban szólt, mint õk. :)
nandi101   2011. február 21., Hétfő ( 16:49 ) #128
Regisztráció időpontja:
2004. június 28.
Üzenetek száma: 9658
Jah tényleg a Figurehead....!
liquid   2011. február 21., Hétfő ( 14:20 ) (#123) #127
Regisztráció időpontja:
2004. április 7.
Üzenetek száma: 10139
2011. május 26-án reggel megszületett a lányunk, Korina! Apa lettem! :)
nandi101 (#123) írta:
Volt a Covenant-tól a Go Film ?


Ez volt a full setlist (forrás: Covenant-forum.de by Daniel Myer)

Intro/Stalker
Monochrome
Bullet
Judge of my Domain
Dynamo Clock
Tension (808)
No Mans Land
The Beauty and the Grace
Pulse
The Men
We stand Alone
Ritual Noise

-Improv-

Like tears in Rain
Lightbringer
Call the Ships to Port

Figurehead
Dead Stars
<<< [10] 9 8 7 6 5 4 3 2 1 >>>

:(


Ez az oldal nem jöhetett volna létre, ha nincs a www.pardey.org
Oldalaink megtekintéséhez IE 5.5+ valamint Flash plug-in szükséges. Impresszum | E-mail
Design: Monokrome Vision