Created from electromagnetic fields in 0 milliseconds;
 
2012.05.31: AZ LD50.HU MÁTÓL READ-ONLY MÚZEUM. KÖSZÖNJÜK MINDENKINEK AZ ELMÚLT 11 ÉVET.liquid

estee

9th

d4m4g3

LD50 e-könyv. Majd.
 
 •  

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 

----------------
Ti, LD50 támogatók
 
Felhasználónév
Jelszó
 
MACHINE MUSIC

HARDERGENERATION (NINTH)

PLANETDAMAGE (DAMAGE)

NEGATIVE ART (ZERO)

SOUND OF JAPAN (CASE)

KULTBLOG

BEATS (SAJTOS)

101KLUB

LD50 @ LAST.FM


BLACK-HEAD AGENCY
 
 
 
Mi legyen az LD50 "utód oldal" neve?
DarkDimension
 
(21.3% - 40 szavazat)
LD51
 
(40.1% - 75 szavazat)
LD100
 
(28.3% - 53 szavazat)
Más, írok kommentek közé
 
(10.1% - 19 szavazat)
 
: : : : : :
 
2005. október 4., Kedd 01:14
Túl az alkoholon - Post Alcoholic Tour, Kék Yuk, 2005. 09. 23.
A szintipop tényleg olyan ifjúsági mûfaj, amilyennek a neve alapján hangzik, vagy szorulhat belé öntudat, lélek és erõ? Igaz, hogy az elektromos szcénában leszerelt detox-alkalmazottak találják ki a turnékat? Hogy fest, ha érzéseiket nem szégyellõ ûrgárdisták énekeltetik a közönséget? Szoktak-e verekedni a blekkmetálosok, vagy csak mondják? Néhány lehetséges válasz a Tovább után.

Fényképek: Atis. Estee és Liquid

UPDATE: Estee fényképei.
Ezredszerre leereszkedni a kék fénybe, magyarul a helyszínre már megint csak emlékek kérgén át lehet, és ajánlott hozzászokni. Ezentúl csak ilyenebb lesz, hiába múlnak az évek. Pontosabban éppen ezért múlnak, bár van rá gyógymód, úgy hívják, lobotómia - elnézést, a fentieket nyilván a hely, a rendezvény, és némely fellépõ nevének hideg, radikális és medikus légköre váltotta ki.

Köznapiabban fogalmazva: fél 10 felé (bekalkulálva az olajfoltként csúszó koncertkezdeteket, ahogy az hazánkban szokás - meg rosszul kalkulálni is, úgy látszik, ha egyszer valaki véletlenül pontos), tehát a jelzett idõben gyér közönséget kaszálnak a keresõfények a kék padlószõnyegen. Színpadon az Impact Pulse tagjaiból verbuválódott Nothing Nada, mely most eléggé nomen est omen. Mûsorukból az utolsó pár percet kapom el, mely mély, sejtelmes dübörgésbõl, és a "Feeeeel your miiiiiind" baljós felszólításából áll. Érzem pont eléggé, kösz, legközelebb pedig majd jobban figyelek, esküszöm. Netán megkérek valakit, vegyen lemezt, esetleg tegyen zsebre illegális hangrögzítõ eszközöket, és mind okosabbak leszünk.


ATIS ÉS LIQUID KÉPEI
ESTEE KÉPEI


Az élmény tehát meglehetõs bicsaklással indul. Rögtön az elsõ szünetben sem ment már meg semmi attól a hangulattól, ami házibulikban hajnali 4 után, érettségi találkozókon pedig rögtön az elejétõl érezhetõ, vagyis a tétova unalom, a kötelezõ társalgás, meg az ügyetlen ismerkedés mögött mégis megbúvó halovány testvériség szellemétõl. Néhány haver az ülõhelyekre meg a fal mellé tokozódva, mindenki más udvariasan lézeng. Integetések, félmosolyok, elharapott mondatok - ha így megy tovább, a következõ kanyarban már jelképekbõl érteni fogjuk egymást, aztán már annyi sem kell, csak ülünk egymással szemben, mint a zen kõbékák. Másra nincs szükség, végül pedig egyenesen megszületni is felesleges lesz, minek következtében meghalni is. Íme, a tökéletes nemlét, de foglalkozzunk inkább az Immunologyval. (Igen, fenti rohamért is õk felelõsek, valamit csináltak az immunitásommal.)

A bohémiai ipari metál nagyjai eonokkal ezelõtt, a Kultiplexben léptek utoljára magyar közönség elé. És sajna valószínûleg továbbra is azt az õsrégi estét fogják emlékeikben õrizni, nem a mostanit. A produkció mit sem vesztett erejébõl - kásás, agresszív gitár, dobgép, õszinte, torzított ordibálás a Kórház a Város Szélén hétköznapjaiból. A dobos, név szerint Flip Mestek szimpla mûtõslegénynek öltözött, az énekes, Krystof Peterka meg egyszemélyes hadseregként áll a közöny serege ellen. Idõvel vissza is vesz tõle némi teret, ám azért jellemzõ, hogy leglelkesebb reakció a hátam mögül felsikongató, nõi "Eeeeeezkuuurvajó" lett. A hím látogatók valahogy rangjukon alulinak tartanak minden lelkesedést, ami meghaladja a jelképes hedbenget. Rabim Brom (akirõl végre megtudjuk, hogy munkaköri leírását nézve "grinder") talán éppen ezért nem mászik le a nép közé, hogy aknát vagy bármi mást keressen. Egy helyben pattog sárga gumicsizmában, vagy szikraözönt fakaszt. Az emlékezetes Hammurapi-szakáll tulajdonosának kiléte egy ideig rejtély, míg Jirka Sedlacek, a gitáros le nem veszi Jason-maszkját; akkor kiderül, hogy az övé. Krsytof többször megkéri a fiúkat a hátsó szobából, tekerjenek már lejjebb a basszusból (ez a probléma még visszatér), tegyenek már kicsivel többet a samplerre, a végén pedig mintha puzzle-darabkákból szedné össze a mondatot: reméli, még, jövõre, is, találkozunk. Úgyszintén.


ATIS ÉS LIQUID KÉPEI

ESTEE KÉPEIA szünetekre oly jellemzõ vacakolás közben kalandtúrákat teszek a férfivécébe, majd az élménytõl megittasulva meginvitálom Dj Kittyt is (magánemberként van jelen), azonosítsa be azt a nyúlós, halványpiros gánytócsát, ami az egyik fülkét díszíti. Vérnek túl halvány, festéknek túl nyúlós - DJ Kitty megnyugtat, reciklált bor lesz az. A másik kettõ kutricában még semmi, de Karesz hite töretlen, bízik a lázban égõ nemzedék képességeiben, már a klotyók leharcolásának terén. Utána felvilágosít: a szintipop szerinte abban különbözik a future-poptól, hogy az elõbbiben nem használnak annyi modern kütyüt, és a hangzás is hagyománytisztelõbb. Ha így van, akkor a következõ elõadó, a Z Prochek tökéletes szintipop-duó.

A svéd fiatalok fellépése egyben tesz még néhány lapáttal az illedelmes osztálybuli-fílingre is. Egyrészt Johan Otterheim elcsukló hangja mintha a mindannyiunkban megbúvó, túlcsordult lelkû iskolásfiúhoz szólna, másrészt meg a hajviselet, az egész hangzás meg az attitûd láttán egyértelmû, hogy nincs mese, visszatértek a '80-as évek, az Erasure fodrásza, egy bazi nagy tetkó, és - mondjuk ki - a nem mindig túl eredeti Depeche Mode-nyúlások, noha már a nagy õskép sem a faltól falig csapongó stílusáról híres. Johan énekét néha alig hallani, néha kicsapja a skálát lent vagy fent, a hangmérnökök ki tudja, mivel szórakoznak. A zenekarban legérdekesebb sajnos még mindig névválasztásuk sztorija (dadaista és modern, hogy ihaj), mûsoruk végeztével különösebb ováció nélkül távoznak.


ATIS ÉS LIQUID KÉPEI
ESTEE KÉPEIFél óra múlva már mindketten a hallgatóság hátsó soraiból nézik honfitársaikat, a szintén svéd szintén két fõt, akikért oly sokak fizettek oly sokat ma este: érkezik a sztár, a sokáig halogatott Colony 5. A legalább éjfélig lebegtetett ûrgyarmat lakói közeledésükkel pillanat alatt feszültségbe rántják a közönséget; hirtelen mindenkinek eszébe jut, miért is van itt. A jól felkészült rajongók besûrûsödnek a színpaddal szemben, és az elsõ perctõl megannyi jelét adják a túláradó szeretetnek és lelkesedésnek. Hujjogás, vastaps, karban üvöltés, sztédzsdájving feltehetõen csak azért nem, mert a testvérek közt legfeljebb 20 centi marmagasságú színpadról hülyén nézne ki.

Az Ötös Számú Ûrgyarmattal kapcsolatban lehetetlen szabadulni a tu-fa (tudományos-fantasztikus) asszociációktól. Nem tudom máshogy kifejezni: olyanok õk, mint amikor két ûrgárdista fluoreszkáló csíkokkal díszített, futurisztikus mellényt ölt a gennysárga páncél helyett, és lazulni megy a kolostorhajó dizsijébe. Vagy mintha tengerészgyalogosok néznének szembe érzéseikkel egy egész bolygó megtisztítása után: elgondolkoznak, szeretik õk az idegent. Te is más vagy, csak hát a munka az munka, de ha már így alakult, állítsunk emléket a múltnak néhány dalban. Emelkedett, dinamikus és égig húzó dallamok, hõsi vagy érzelmes ének a jövõrõl, ami mindannyiunkkal meg fog történni, vagy legalábbis nagyon meg kéne. Megismétlõdik a Hocico-jelenség, csak míg a mexikói nagyvárosi utálat követeit a tesvéri gyûlölet hullámaiban tapogatta oly meghatottan a közönség, itt mi is imádjuk õket, õk is imádnak minket, szívbõl és õszintén. "You're the greatest audience", hallani többször is, ennek tudható be a sok pacsi, fejölelés, miegymás. Nem nagyon lehet fokozni - kapunk két ráadást, aztán a mûvészek átlibbennek oldalt a nejlonon, és egy méterrel arrébb máris lefegyverzõen közvetlen átlagemberré változnak, akikkel simán lehet fényképezkedni a mercsandájz-pult mellett.


ATIS ÉS LIQUID KÉPEI

ESTEE KÉPEI
Érdemi dizsirõl ezek után nem beszélhetünk. Már csak azért se, mert megismétlõdik az ipari-elektro rendezvények szokott demográfiája: rövid hajú, és/vagy szakállas férfiak tömegét és a hozzájuk tartozó, nagy jóindalattal 15 fõs nõközönséget senki nem tévesztene össze lengedezésre éhes gótleánykák légióival, márpedig dizsit mifelénk inkább tõlük lehet várni. Háztáji legendánk még a pár bikatekintetû feketemetálos, akik a Vörös Yuk poklából tévelyegtek be stílszerûn, pár rosszul felszögelt pozdorjalemezen át, és nagyon megverték õket, vagy valakit nagyon megvertek, vagy egy vicces kedvû takarítónõ találta ki az egészet. Mit számít, széledünk szanaszét, fülünkben csengés és dicsõ orbitális pályák.
| 18 hozzászólás © Marvin
<<< [2] 1 >>>
Hozzászólok
Marvin   2005. november 1., Kedd ( 12:33 ) #18
Regisztráció időpontja:
2002. augusztus 20.
Üzenetek száma: 14670


Láttam egy képet Anna
Frankról, szerintem ronda.Ha nem tûnt volna fel, szólok: a fellépõk döntõ többségére azért sikerült odaérni, mi több, írni is róluk.

Megboldogult Knézi Jenõt meg fizették érte, hogy mindig percre pontosan blokkoljon, ez meg itt egy amatõr oldal annak összes elõnyével és hátrányával, ahol a népek max. lelkesedésbõl mûködnek. Különbség.

pearly   2005. október 5., Szerda ( 17:11 ) #16
Regisztráció időpontja:
2005. június 27.
Üzenetek száma: 310
a fusion is volt
JinxR   2005. október 5., Szerda ( 11:00 ) #14
Regisztráció időpontja:
2002. november 9.
Üzenetek száma: 2222
pleased to meet you, hope you guessed my name
Stay young volt az utolsó ráadasszám.
nandi101   2005. október 4., Kedd ( 21:38 ) #12
Regisztráció időpontja:
2004. június 28.
Üzenetek száma: 9658
Ja!!!Igy leesik a liquid love és a is she scared!
A follow your heart tényleg nem volt!
Marvin   2005. október 4., Kedd ( 21:06 ) #10
Regisztráció időpontja:
2002. augusztus 20.
Üzenetek száma: 14670


Láttam egy képet Anna
Frankról, szerintem ronda.Bocs, akkor rosszul tudtam. Vki?nandi101   2005. október 4., Kedd ( 20:48 ) (#8) #9
Regisztráció időpontja:
2004. június 28.
Üzenetek száma: 9658
Marvin (#8) írta:
Úgy emléxem, volt a black is.


Az tuti h nem meg a colony5 sem!
Marvin   2005. október 4., Kedd ( 20:29 ) #8
Regisztráció időpontja:
2002. augusztus 20.
Üzenetek száma: 14670


Láttam egy képet Anna
Frankról, szerintem ronda.Úgy emléxem, volt a black is.

nandi101   2005. október 4., Kedd ( 19:54 ) #7
Regisztráció időpontja:
2004. június 28.
Üzenetek száma: 9658
...tudja valaki pontosan h a colony5 melyik számait játszotta?

Én csak 4 számra emlékszem:
-my world
-trust you
-plastic world
-accelerate
Prof   2005. október 4., Kedd ( 10:14 ) #6
Regisztráció időpontja:
2004. február 15.
Üzenetek száma: 377
Beszámoló elsõ osztályú.
A buli viszont szerintem elég harmatos volt. Egyrészt szégyenletesen kevesen voltak, másrészt tragikus volt a hangosítás. Így a számomra ismeretlen fellépõket nem is tudtam érdemben értékelni, mert nem lehetett hallani, hogy mit is adnak elõ... C5-ön is csak az segített, hogy nagyjából ismertem, különben csak néztem volna bután...
Felix   2005. október 4., Kedd ( 09:59 ) #5
Regisztráció időpontja:
2005. február 3.
Üzenetek száma: 13705
What we're dealing with here is a total lack of respect for the law.

"tu-fa" lool :D
arden   2005. október 4., Kedd ( 09:15 ) #4
Regisztráció időpontja:
2005. február 12.
Üzenetek száma: 2497
Jaja, igen jó volt. Profik a képek is!

Szerintem ez elsõ fellépõ is remekül szerepelt, mintha náluk is megmozdult volna a közönség. 3 féle énekes meg minden, kitettek magukért.
<<< [2] 1 >>>

:(


Ez az oldal nem jöhetett volna létre, ha nincs a www.pardey.org
Oldalaink megtekintéséhez IE 5.5+ valamint Flash plug-in szükséges. Impresszum | E-mail
Design: Monokrome Vision