Created from electromagnetic fields in 0 milliseconds;
 
2012.05.31: AZ LD50.HU MÁTÓL READ-ONLY MÚZEUM. KÖSZÖNJÜK MINDENKINEK AZ ELMÚLT 11 ÉVET.liquid

estee

9th

d4m4g3

LD50 e-könyv. Majd.
 
 •  

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 

----------------
Ti, LD50 támogatók
 
Felhasználónév
Jelszó
 
MACHINE MUSIC

HARDERGENERATION (NINTH)

PLANETDAMAGE (DAMAGE)

NEGATIVE ART (ZERO)

SOUND OF JAPAN (CASE)

KULTBLOG

BEATS (SAJTOS)

101KLUB

LD50 @ LAST.FM


BLACK-HEAD AGENCY
 
 
 
Mi legyen az LD50 "utód oldal" neve?
DarkDimension
 
(21.3% - 40 szavazat)
LD51
 
(40.1% - 75 szavazat)
LD100
 
(28.3% - 53 szavazat)
Más, írok kommentek közé
 
(10.1% - 19 szavazat)
 
: : : : : :
 
2006. augusztus 3., Csütörtök 01:21
Krisztus kombija és a gyûlölet szervere (Servo.Hatred/Combichrist, A38, 2006. 07. 21.)
A valóság és a nyár sivatagának közepén, mindamellett egy hajón mutatkozik be az agresszív magyar villanyzene ígéretes (mi az hogy, kis híján egyetlen) tehetsége. Miután megágyazott az amerikai nagy testvérnek, láthatjuk és hallhatjuk Krisztus kombinált bérletét, a színpadi gyilkolhatnék és a társas utálat közösségteremtõ erejét, mint már annyiszor. Vajon a Megváltó erre hedbengelt volna, ha csak egyetlenegyszer, utoljára még gázálarcos lázadónak képzeli magát a kereszten vagy a kombijában? Klikk!

Fotó: Atis, Liquid
Az est a töketlenkedés és az Amerikai istenek jegyében indul, és úgy is fejezõdik be. A kettõ között történik két koncert, de más nem nagyon. A város különbözõ pontjairól hosszú, elnyúlt pályákon csatlakoznak fel az A38 felé a kisebb-nagyobb fekete, de legalábbis szürke kontingensek. A gyújtóponthoz közeledve egyre gyakoribbak a koccanások, pontosabban a lehetõségük, mert kerülök mindenkit, egy ideig sikerrel. A kivételek közt van a klasszikus gót leány (magas sarkú, fekete fátyol, még a hajában is valami) szemben a metrón, rá lehet felsõbbségesen vigyorogni, mintha közünk nem lenne semmihez (egy órával késõbb õ is a helyszínen), meg a flakon vodkanaranccsal felszerelkezett rokkerlegény, akivel mintha már lett volna vizuális kontakt. Most lesz verbális is, a 6-os villamos közönségének titkolt, ám nagy örömére; másodszorra, kis segítséggel már sikerül kimondania, hogy politeizmus, aztán inkább gyalog. Át a hídon, az állóhajó a dögmeleg feketeségen lebegve tényleg olyan egy kicsit, mintha egy exkluzív, felsõbb valóságból esett volna ide.

A bénázás töretlen ívben szárnyal tovább: pár tétova köszönés, arden karácsonyfaizzós Songoku-nadrágjának megcsodálása, aztán egyre hosszabb és feszültebb szemezés a beeresztõfiúval a lépcsõ tetején – nem vagyunk a vendéglistán, aztán Jinxnek, a telefonjának, végül PsychoTommynak hála kiderül, hogy mégis, csak egy másikon. Slisszolás befelé, odabenn bénázásaink és kapcsolataink teljes panoptikuma kiterítve, azaz a szellõs hallgatóságban csupa ismerõs arc, akikre mégse lehet ráüvölteni, hogy kösz, nem kell köszönni. Nolyemi kiberkutya-csizmája most debütál, íze, mint, a guminak, de ettõl eltekintve azért jó lenne valami igazi kontakt bárkivel. Nem lesz, a távolságok köszönik, jól vannak, úgyhogy mielõtt valami igazán csúnya törne ki, húzok a sarokba az AI-kel, mint fent.

Megbízható gyík megfigyelõk szerint a bevezetõ zene „korábban jobb volt”, a kissé egyhangú elektronikus tüccögésre mindenesetre nemigen szeletel senki. Aki mégis lelkesedik, biztos befelé teszi. Lassan sodródunk a forrás, vagyis a színpad felé, és fogalmam sincs, mennyi idõ múlva, de egyszer csak megjelenik m0dsZ3R véres múmiapólyájában. Szó nélkül belehörög a mikrofonba, a keverõpultnál beindul a helyi léptékkel már-már konszolidáltan öltözködõ Ven (maszk, bõrmellény, tetkó, izzó tekintet), és valóban, ahogy az elsõ szerzemény végén elhangzik, színpadon a Servo.Hatred. A két elõadó közül Vennek nehezebb a dolga; egyszerûen lehetetlen olyan menõn kinézni a pult mögött, legfeljebb néha egy kis bedõlésre, fejingatásra korlátozott eszköztárral, mintha a kifutó egyik végétõl a máskig sasszézhatnánk gyûlölködve. A dobgép döng, a torzított üvöltés és a sátáni szavalatok mind a helyükön, a szinti-foszlányok és az elkent zajnyomok szintén, a produkcióra azonban nem nyalhatjuk fel az ilyenkor bevett közhelyet. Az egész most nem feltétlenül több, mint a részek egy rakáson. A közönség lelkes, de azért érezni, hogy hazai pályán járunk. m0dsZ3R sorra elsüti az összes gesztust, locsolkodik, vigyorog, összekacsint, kezdi elölrõl. A kivetítõ anyagának összeválogatásakor sajna sikerült a legfárasztóbb, pistikés keménykedés csapdájába esni: nem hinném, hogy 10 éven felül manapság bárkire sokkolóan hatnának a sokoldalúan abuzált, eltúlzott mangacsöcsök. Késõbb némileg helyrebillentik a képet a kiégett gyárak, lángok, fekete ágak, hasonlók. A Servo.Hatred tagjaiban ott az ígéret, és fõleg annak fényében, hogy személyes bálványuk elõtt kellett bemelegíteniük, megállták a helyüket. A színvonalas, ám sajna nem túl egyedi elemekbõl ki kellene bûvölni a saját hangot. A lendület megvan, nem elengedni, elkapni, és addig szorítani, míg jön belõle valami. Hajrá!

Könnyen beszélek, nekem még sose kellett elõszót írnom Viktor Pelevinhez. m0dsZ3R és Ven megköszönik a közremûködést, azzal csak várunk. Furcsán absztrakt minden, vagy csak én nézem rosszul, túl távolról. A geometria ismerõs, a kemény mag elöl, téblábolók kétoldalt, akibõl pedig még bármi lehet, középen. Meghatározhatatlan hosszúságú idõ telik el, majd villany leolt, és dübörög, amit annyiszor láttunk bélyegnyi kis képernyõinken a Gene Generation mellett: get your body beat! Nem kell kétszer mondani. A techno body music (újabb szép terminus, de gondolom, ezeket is csak kritikusok találják ki) zászlóvivõi nem óberkednek, és fõleg nem hergelik a közönséget felesleges eredetieskedéssel. Sláger sláger hátán, ma a véresõre ébredtem, a királyi vér, egyáltalán mindenféle vér és kegyetlen döngölés mindkét térfélen. Andy haja vágja a sötétséget, sminkje mintha egy kiélezett peremû vasalótól származna, lelkesedése meg egy profi, de azért meghatott szórakoztatóipari szakmunkástól. Középtájt süti el a „jóestét, köcsogok”-köszönést, amit a legenda szerint Nolyemi és Cassandra betûztek neki még csütörtökön, egy belvárosi romkocsmában. Ez lenne az „evening, motherfuckers”, de lássuk be, az „anyabaszó” szót élõ magyar nem használja, hacsak éppen nem a tévébõl szocializálódott, sápadt arcú mûmájer rapper. A frontember többször is közli, hogy elõször jár Budapesten, egyszer meg kétségbe vonja, hogy bármit is értenénk a közbevetéseibõl – ezt határozott hujjogás fogadja, mi több, az addig elõttem pattogó, metálkrisztus kinézetû fiatalember a középsõ ujját is kinyújtotta. Andy még befeszít néhányszor, tesz pár kört a projektor elõtt (ennek mûsora szintén nélkülöz minden lila mûvészkedést: kiberrángások, párhuzamos sávok, nagyvárosi fények, a teljes GITS-vonal), végül harsányan elköszön, és megfoghatatlan hirtelenséggel lelép. A skandálásra visszabújik, és elõad egy bevallása szerint teljesen új szerzeményt; tényleg, ez nem ismerõs sehonnan. A lábukat lógató celebekkel egy világgal visszább, nagyjából egy óra múlva, a nem túl vérpezsdítõ afterpartin találkozhatunk utoljára, amint közvetlenül osztják malasztjukat és aláírásaikat. Addigra már tényleg nagyjából ez a legizgalmasabb elfoglaltság. Néhány fanatikuson kívül mindenki leereszt, nem feszegeti tovább az élményt, amit már úgysem lehet. Mek-lod kifelé még elkap, és MoFo békítõ mosolya kíséretében a lelkemre köti, izzadjak egyszer ki olyan beszámolót is, ami nem hemzseg az idegen szavaktól. Hát nem sikerült, de azért jó szórakozást, a lenini irányelv ma aktuálisabb, mint valaha.


LIQUID FOTÓI
ATIS FOTÓI

| 77 hozzászólás © Marvin
<<< [6] 5 4 3 2 1 >>>
Hozzászólok
Arpi   2006. augusztus 18., Péntek ( 18:59 ) #77
Regisztráció időpontja:
2005. december 15.
Üzenetek száma: 161
Mindig az a veszekedészet!:DDDDD
gaba   2006. augusztus 7., Hétfő ( 20:17 ) #76
Regisztráció időpontja:
2004. augusztus 2.
Üzenetek száma: 3565
jó jó csak ilyen f@szságokon igy összekülömbözni................. :-))
tar   2006. augusztus 7., Hétfő ( 20:13 ) #75
Regisztráció időpontja:
2005. szeptember 21.
Üzenetek száma: 4205
"Jogszociológiai aspektusból a jog ontológiailag imperatív-attributív emóció"
"A Traditio Templi eleve posztulálja a templárius lovagság spirituális és iniciatikus tradícióit..."


Ugyan már... volt egy tökfölösleges és igazságtalan, ráadásul a valóságnak - legalábbis jelenlegi tudás szerint- nem is teljes mértékben megfelelõ megszólalás, és erre reagálnak a srácok véleményem szerint teljesen jogosan.
gaba   2006. augusztus 7., Hétfő ( 20:00 ) #74
Regisztráció időpontja:
2004. augusztus 2.
Üzenetek száma: 3565
jó lenne zárolni ide a hozzászolásokat.. :-)))) :-((((
soulcatcher   2006. augusztus 7., Hétfő ( 14:43 ) #73
Regisztráció időpontja:
2004. szeptember 3.
Üzenetek száma: 58
Én sem láttam semmilyen tolószékest (bocs. mozgáskorlátozottat! ) Fõleg arról nem hallottam hogy valakit is felbirítottak volna,mert szerintem semmiféle atrocitás nem volt a koncert elött,közben ,és utána sem.
Errõl meg ennyit!!!
riyaren   2006. augusztus 7., Hétfő ( 11:19 ) (#68) #71
Regisztráció időpontja:
2006. február 10.
Üzenetek száma: 1415
The real voyage of discovery consists not in seeking new landscapes but -as well- in having new eyes. ~ Marcel Proust

Follow your path, get on with it!

Gameboy (#68) írta:
gaba (#66) írta:
silver_ivy (#61) írta:
soulcatcher (#60) írta:
Pogó???
A Combi-n eléggé softpogó volt, ami nem is volt baj.
De aki volt a 2004-es mera luna-n, és végigállta (pogózta)a színpad legelején egymást követõen a Funker-t meg a Suicide-ot az tudja hogy a germánok tudnak vadállatok is lenni.


egy toloszekes ember felboritasat nem neveznem "soft"-nak. ennyit errol.
ez nekem,új :-(( és szomorú

a lényegen nem változtat,de jobb szeretik a kerekes székes kifejezést.... :-))


az NEM tolószék és NEM is kerekes szék volt Ti nagyon hülyék :D , hanem járókeret 4 kerékkel! Ezáltal nem borult, hanem gurult, és amúgy se nagyon, mert a bátyám megfogta s helyére gurította ;)


...nem vagyok a bátyjád...
tar   2006. augusztus 7., Hétfő ( 10:26 ) (#69) #70
Regisztráció időpontja:
2005. szeptember 21.
Üzenetek száma: 4205
"Jogszociológiai aspektusból a jog ontológiailag imperatív-attributív emóció"
"A Traditio Templi eleve posztulálja a templárius lovagság spirituális és iniciatikus tradícióit..."


silver_ivy (#61) írta:

egy toloszekes ember felboritasat nem neveznem "soft"-nak. ennyit errol.
gaba (#69) írta:
[q from="Gameboy" at="68
az NEM tolószék és NEM is kerekes szék volt Ti nagyon hülyék :D , hanem járókeret 4 kerékkel! Ezáltal nem borult, hanem gurult, és amúgy se nagyon, mert a bátyám megfogta s helyére gurította ;)
héééééééééééééééééééééééééééééééééjjjjjjjjjjj!!!

én nem láttam semmi féle jármûvet.....csak itt irták ,hogy volt.....
ugy hogy én ezuttal felmentem magam az alol, hogy hülye vagyok... :-)))[/q]
Pontosan ezért írtam a 63-as hozzászólás ivy-nak címzett részében, hogy nem ártana pontosan tisztázni a dolgokat (ki, hol, mit , mikor, milyen állapotban stb).
Gyerekek, mielõtt reagálnátok valamire, nem árt ha utánanéztek, mennyi az igazság benne és mennyi a "legenda", mivel ez utóbbi piszok gyorsan terjed még akkor is (sõt különösen akkor) ,ha nem feltétlenül felel meg pontosan a valóságnak.
gaba   2006. augusztus 7., Hétfő ( 08:54 ) (#68) #69
Regisztráció időpontja:
2004. augusztus 2.
Üzenetek száma: 3565
Gameboy (#68) írta:
gaba (#66) írta:
silver_ivy (#61) írta:
soulcatcher (#60) írta:
Pogó???
A Combi-n eléggé softpogó volt, ami nem is volt baj.
De aki volt a 2004-es mera luna-n, és végigállta (pogózta)a színpad legelején egymást követõen a Funker-t meg a Suicide-ot az tudja hogy a germánok tudnak vadállatok is lenni.


egy toloszekes ember felboritasat nem neveznem "soft"-nak. ennyit errol.
ez nekem,új :-(( és szomorú

a lényegen nem változtat,de jobb szeretik a kerekes székes kifejezést.... :-))


az NEM tolószék és NEM is kerekes szék volt Ti nagyon hülyék :D , hanem járókeret 4 kerékkel! Ezáltal nem borult, hanem gurult, és amúgy se nagyon, mert a bátyám megfogta s helyére gurította ;)
héééééééééééééééééééééééééééééééééjjjjjjjjjjj!!!

én nem láttam semmi féle jármûvet.....csak itt irták ,hogy volt.....
ugy hogy én ezuttal felmentem magam az alol, hogy hülye vagyok... :-)))
gaba   2006. augusztus 6., Vasárnap ( 09:21 ) (#61) #66
Regisztráció időpontja:
2004. augusztus 2.
Üzenetek száma: 3565
silver_ivy (#61) írta:
soulcatcher (#60) írta:
Pogó???
A Combi-n eléggé softpogó volt, ami nem is volt baj.
De aki volt a 2004-es mera luna-n, és végigállta (pogózta)a színpad legelején egymást követõen a Funker-t meg a Suicide-ot az tudja hogy a germánok tudnak vadállatok is lenni.


egy toloszekes ember felboritasat nem neveznem "soft"-nak. ennyit errol.
ez nekem,új :-(( és szomorú

a lényegen nem változtat,de jobb szeretik a kerekes székes kifejezést.... :-))
gaba   2006. augusztus 6., Vasárnap ( 09:07 ) (#60) #65
Regisztráció időpontja:
2004. augusztus 2.
Üzenetek száma: 3565
soulcatcher (#60) írta:
Pogó???
A Combi-n eléggé softpogó volt, ami nem is volt baj.
De aki volt a 2004-es mera luna-n, és végigállta (pogózta)a színpad legelején egymást követõen a Funker-t meg a Suicide-ot az tudja hogy a germánok tudnak vadállatok is lenni.


ott voltam,ott voltam!!!!

király volt,király volt!!!!


egy kis illusztráció!!,a két koncert közötti idõszakról...( dobozban,természetesen ouzo van) :-)))
Marvin   2006. augusztus 5., Szombat ( 10:50 ) #64
Regisztráció időpontja:
2002. augusztus 20.
Üzenetek száma: 14670


Láttam egy képet Anna
Frankról, szerintem ronda.Lassan írhattok egy szakdolgozatot "A pogozológia és a politikai korrektség relációi" címmel.
tar   2006. augusztus 5., Szombat ( 07:47 ) (#61) #63
Regisztráció időpontja:
2005. szeptember 21.
Üzenetek száma: 4205
"Jogszociológiai aspektusból a jog ontológiailag imperatív-attributív emóció"
"A Traditio Templi eleve posztulálja a templárius lovagság spirituális és iniciatikus tradícióit..."


soulcatcher (#60) írta:
Pogó???
A Combi-n eléggé softpogó volt, ami nem is volt baj.
De aki volt a 2004-es mera luna-n, és végigállta (pogózta)a színpad legelején egymást követõen a Funker-t meg a Suicide-ot az tudja hogy a germánok tudnak vadállatok is lenni.


Hmmm.. Egyetértek Soulcatcher-rel. Az itteni Combis pogó, valóban light-osnak volt mondható, pl. a tavaszi berlini Funker Vogt koncerten tapasztalható zúzáshoz képest. Hozzáteszem a németajkú közönség 99%-a valóban csak álldigált, de az a 10-15 ember, aki megmozdult, nagyon keményen nyomta :)
Mindemellett fenntartom, hogy (eddigi tapasztalataim szerint) a német és osztrák közönség nagy általánosságban unalmas , málészájú, tûznek és lelkesedésnek teljesen híjján lévõ, bulizni képtelen egyedekbõl áll, akik még táncolni sem hajlandók.

silver_ivy (#61) írta:

egy toloszekes ember felboritasat nem neveznem "soft"-nak. ennyit errol.

Abban természetesen igazad van, hogy maga az esemény sajnálatos és kerülendõ, bármilyen körülmények álljanak is fenn, mégis néhány momentumra felhívnám a figyelmet:
Egy mozgássérült felborításából a pogó erejére nem lehet következtetni, mivel eme sajnálatos esemény bekövetkezéséhez nincs szükség se kemény, se soft, se semmilyen pogóra, elég, akár egy szerencsétlen részeg, esetleg figyelmetlen, rosszul látó egyed , aki mozgás közben véletlenül belebotlik a tolószékes illetõbe.
Ezt a kissé rosszindulatú célzásnak ható (minden egyéb részletet homályban hagyó: hol, mikor, ki, milyen állapotban,stb., ezáltal hosszútávú, logikus következtetések levonására alkalmatlan) megjegyzést enyhén övön alulinak éreztem részedrõl, és az az érzésem támadt, mintha valami olyasmit akarnál kollektíve a szerencsétlen , bulizó közönség nyakába varrni ,amihez sok köze nem lehetett (ha igen, akkor is maximum egyiküknek és valszeg az is véletlenül. Amennyiben megjegyzésedet és annak célját félreértettem volna elnézésedet kérem.).

Ezek után tényleg kiváncsi vagyok, hogy hol történt ez a valóban sajnálatos esemény? Ugyanis elöl a 3.-4. sorban, ahol a zúzás ment, a közelben egyetlen mozgássérült illetõt sem láttam (még utólag a videón és a képeken sem), akit rosszindulatból ill. figyelmetlenségbõl valaki felboríthatott volna.
<<< [6] 5 4 3 2 1 >>>

:(


Ez az oldal nem jöhetett volna létre, ha nincs a www.pardey.org
Oldalaink megtekintéséhez IE 5.5+ valamint Flash plug-in szükséges. Impresszum | E-mail
Design: Monokrome Vision