Created from electromagnetic fields in 0 milliseconds;
 
2012.05.31: AZ LD50.HU MÁTÓL READ-ONLY MÚZEUM. KÖSZÖNJÜK MINDENKINEK AZ ELMÚLT 11 ÉVET.liquid

estee

9th

d4m4g3

LD50 e-könyv. Majd.
 
 •  

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 

----------------
Ti, LD50 támogatók
 
Felhasználónév
Jelszó
 
MACHINE MUSIC

HARDERGENERATION (NINTH)

PLANETDAMAGE (DAMAGE)

NEGATIVE ART (ZERO)

SOUND OF JAPAN (CASE)

KULTBLOG

BEATS (SAJTOS)

101KLUB

LD50 @ LAST.FM


BLACK-HEAD AGENCY
 
 
 
Mi legyen az LD50 "utód oldal" neve?
DarkDimension
 
(21.3% - 40 szavazat)
LD51
 
(40.1% - 75 szavazat)
LD100
 
(28.3% - 53 szavazat)
Más, írok kommentek közé
 
(10.1% - 19 szavazat)
 
: : : : : :
 
2006. augusztus 11., Péntek 02:20
Apoptygma Berzerk @ Bécs (2006.03.09.)
Megszámolni sem tudom, hányszor futottam neki az elmúlt hónapokban e beszámolónak.. Végül úgy döntöttem, hogy a március eleji este saját magam számára tökéletes beszámolóját úgysem tudom megírni, így aztán.. gyerünk tovább.

Este hatkor indultunk Budapestrõl öten (Fabio, Gaszton, Liquid, Tar és én), a világ legkisebb és legkényelmetlenebb autójába préselõdve. Mivel teljességgel lehetetlennek tûnt az elõzenekarra odaérni, azért imádkoztam, hogy ha már miattam csúszunk ekkorát, legalább az Apop elejét csípjük el, hogy megmeneküljek útitársaim haragjától. Szerencsére õk egyáltalán nem voltak lincshangulatban, nagyon is vidáman haladtunk elõre megállíthatatlanul az M1-esen. A határon már sejteni lehetett, hogy rekordidõt fogunk futni, de igazán hihetõvé csak akkor vált ez, amikor jóval a FAQ koncertje elõtt már a Planet Music jegyszedõ pultjánál toporogtunk. Kisebb egyeztetés után ismét magamra ragaszthattam egy photopasst, örök hála érte a csapat egyik háttérpillérének, Bastynak! Még a merchandise pultra is futotta az idõnkbõl és az APBL 2000 DVD-t ezúttal nem tudtam otthagyni..

A FAQ pontban 9 órakor csapott a húrok (és a billentyûk) közé és szûk háromnegyed órát játszottak. A 12 éve Carpe Diem néven alakult csapatot 2003-ban Berlinben láttam elõször a De/Vision egyik elõzenekaraként, akkor még hegedûs Mary is erõsítette a hangzást és színpadképet. Az akkori számaik nekem nagyon tetszettek albumon és élõben is, nem úgy az újabbak, amiket 2005-ben a WGT-n élõben is hallhattunk. Szinte semmi emlékem nincs az ottani koncertjükrõl, talán csak vizuálisak, a zene teljességgel közömbösen hatott rám. Ugyanezt tudom elmondani a mostani fellépésükrõl is, inkább csak Philip szerelése és színpadi mozgása ragadt meg bennem.

ESTEE FOTÓI
LIQUID FOTÓI

10 óra elõtt pár perccel már illett volna rádöbbennem, hogy hol is vagyok és mi fog történni perceken belül, ám erre addig kellett várnom, amíg meg nem pillantottam a szintije alatt guggoló Geirt. Pillanatokkal késõbb felcsendültek az Eclipse jól ismert kezdõtaktusai, majd sorban bejöttek a többiek is, Angel, Anders, Fredrik.. és végül Stephan. Az ezt követõ két szám, az akkor általam még kevéssé kedvelt You keep me from breaking apart és a Tuning in to the frequency of your soul alatt volt lehetõségem kicsit nyugodtabban fotózni a színpad elõtt, majd a harmadik szám végén kizavartak és tudtomra adták, hogy még kintrõl sem lövöldözhetek tovább. Nem is bántam olyan nagyon, hiszen jött az In this together, a Starsign és a Deep red, melyek a legnagyobb kedvenceim közé tartoznak, így talán nem csoda, ha ekkor már az abszolút fellegekben éreztem magam. A Kathy's song messzire repített térben és idõben, az új album számait pedig olyan ügyesen vegyítették a régiek közé, hogy az emelkedett hangulatban mindegyik betalált - olyannyira, hogy a koncert után két hétig csak a "You and me against the world" albumot hallgattam.. A ház szétszedésében ezúttal is kevéssé jeleskedõ bécsi közönség pár ráadás számot azért kiharcolt a korábban LD50 himnusszá avatott Until the end of the world után, így háromnegyed 12 környékén másfél óra lebegés után tértem vissza a földre, hogy megpróbáljam megragadni a Stephannal való meet-and-greet talán soha vissza nem térõ lehetõségét.

Setlist: Eclipse / You keep me from breaking apart / Tuning in to the frequency of your soul / Spiritual Reality / In this together / Starsign / Deep Red / Mercy Kill / Kathy's Song / Lost in translation / Burning Heretic / Shine on / Love to blame / Unicorn / Until the end of the world / Non Stop Violence / Love Never Dies / Bitch

ESTEE FOTÓI

LIQUID FOTÓI
Sorban szállingóztak ki a tagok, Fredrik ismerõsökkel beszélgetett, Angel és Anders hamar a velük koncert közben kontaktusba került lányok gyûrûjébe került, Geirre viszont én csaptam le, aki pont olyan közvetlen és érdeklõdõ, mint amilyennek az elmúlt pár évben tûnt számomra. Diskurzusunk során szót ejtettünk Magyarországról, a hazai koncerthelyzetrõl, a turnéról és további hasonló témákról. Búcsúzóul azt mondta, érdemes várni Stephanra, õ is ki fog majd jönni, ha a zuhany alatti felfrissülését befejezte. Bastyt is elcsíptem még pár szóra, majd a biztonságiak egyre erõteljesebb nyomásának engedve elõbb odafent, majd odakint folytattuk a várakozást. Nem akartam a cél elõtt egy lépéssel feladni, bár tudtam, hogy a velem lévõ négy ember türelme és jóindulata is elfogyhat egyszer (nem tette, nagy-nagy hála nekik!) a jeges szélben. Amikor 1.5 óra várakozás után az elszántságunk végét jártuk és már nem csak mi, hanem az együttes és a csapat többi tagja is csak Stephant várta, STP végül helyes kis bõröndöt húzva maga után megjelent teljes valójában. Hirtelen bakfis kislánynak éreztem magam, ahogy remegõ lábakkal eléálltam és megkértem egy közös fotóra. Magától értetõdõ kedvességgel reagált, majd amíg Liquid és fényképezõgépe üzemkész lett, kíváncsian kérdezgetett engem. Már az elsõ mondatváltás alatt bizonyságot szereztem arról, hogy az a kép, ami bennem róla az addigi zenei, képi és egyéb impulzusok alapján kialakult, abszolút reális - sõt, még annál is közvetlenebb és barátságosabb. Kérdésére felelve elmondtam, hogy Budapestrõl jöttünk, majd rákérdezett, hogy ez mennyi utazást jelentett nekünk. A "három óra" hallatán szelíden oldalba bökött és kedves mosollyal azt mondta: That's nothing! És valóban.. pontosan tudtam, mire gondol.. Ezután csináltunk pár képet és már az sem számított, hogy nem igazán sikerült teljes egészében a kamerára koncentrálnunk - a fotókameránál fontosabb helyen már rég elraktározódott minden.

LIQUID FOTÓI
STP többször megkérdezte tõlünk, mi is átmegyünk-e az afterpartyra, de mivel Liquid ekkor már elég fáradt volt és ezt a tényezõt is beleszámolva a hajnali visszaút komplikáltabbnak ígérkezett, mindannyiszor nemet mondtunk. Persze többször is eljátszottunk az ottmaradás csábító gondolatával, majd miután Stephan eltûnt a taxijával, a kocsi felé menet egymást gyõzködtük, hogy ez így is hatalmas élmény volt, a hazaút biztonsága fontosabb és így tovább.. Felemás érzésekkel helyezkedtem el a parányi autó hátsó ülésén számomra fennmaradó még parányibb helyen, zakatoltak bennem a gondolatok, hiszen életem második legnagyobb álma vált valóra nem is olyan rég.. A feldolgozás módszereként az alvást választottam, miközben a többiek saját benyomásaikat vitatták meg. Kis idõ múlva arra eszméltem, hogy egész másfelé járunk, mint amerre Budapest felé kell menni. Kiderült, hogy nem haza megyünk, hanem az afterpartyra, ám szerény idõkeretünkbõl csak fél órát tudunk erre kiutalni magunknak. Pillanatok alatt odaértünk a Monasteryhez, majd miután csapatunk egy része körülnézett odalent és tájékoztatásuk szerint a mélyben zajló események határozottan partyt sugalltak, mindannyian lementünk. Belépõnk remekül sikerült, hiszen az elsõ szinten fél szemmel még láttam Stephant a férfimosdóba suhanni, egészen lent a hangfalakból pedig éppen Combichrist dübörgött, melyre a lent lévõ pár tucat emberbõl jónéhényan mozogtak is a tánctér félhomályában. Miután megkaparintottam az elmaradhatatlan cola rot-om, én is közéjük vágódtam, s amikor éppen a Headhunter APOP remixének refrénjét üvöltöttük Geirrel és a többiekkel - one: you lock the target, two: you bait the line, Liquid kocogtatta meg a vállam és elémtolta a remek hangulatban lévõ STP-t. Nem mondhatnám, hogy fel voltam készülve erre az élményre, így elkerekedett szemekkel jól az arcába sikítottam, majd a lapot véve hasonló ábrázattal õ is az enyémbe, s ezek után összeborulva együtt folytattuk az üvöltözést - three: you slowly spread the net and four: you catch the man!

Ezek után már biztos voltam benne, hogy ezt az estét soha nem fogom elfelejteni és az sem tudta a kedvem szegni, amikor hamarosan eljött az indulás és az érzékeny búcsú ideje. Stephan még egyszer megköszönte, hogy eljöttünk ilyen messzire a koncert miatt, majd váltottunk még néhány (fél)mondatot, melyek mind úgy végzõdtek: you know, what i mean. Ó, igen.. Én ne tudnám, STP? Búcsúzóul felírta az e-mail címét, majd megint megölelt és két puszival kívánt nekünk jó utat.

Azzal a jólesõ érzéssel ültem be kicsiny kocsinkba, hogy egy újabb különleges embert zárhattam véglegesen a szívembe - ennél többet nem is kívánhattam volna..

Liquid szerint:

Tavaly márciusban nem hittem volna, hogy a Carpe Noctem és a WGT után egy éven belül harmadszor is lesz szerencsém látni az APOP-ot.
Mindhárom alkalom mellé kellemes és nem olyan kellemes élményeket is fel tudok sorakoztatni, de ha sorrendet kellene felállítanom közöttük, a mostani erõsen az elsõ hely felé kacsintgatna, köszönhetõen a jól sikerült meet and greet-nek - még ha Stephanra sokat is kellett várni. (De megérte!)
Az új album nekem nem jön be, élõben mégis tetszett, bár ez szerintem köszönhetõ volt az annak is, hogy jó volt a hangulat és a társaság. A régi számok viszont tagadhatatlanul vitték a prímet, ezeknél az én táncolási kedvem is jobban megjött.
Összességében az este és az út is nagyon jól alakult és kellemeset csalódtam az együttesben, nem hittem volna, hogy ennyire közvetlenek és barátságosak. Remélem, hamarosan újra összefuthatok velük!
| 12 hozzászólás © estee
Hozzászólok
Tapsihapsi   2006. szeptember 26., Kedd ( 01:47 ) #12
Regisztráció időpontja:
2005. június 18.
Üzenetek száma: 2346

....
hol vannak az életképek?:)
estee   2006. augusztus 14., Hétfő ( 15:32 ) #11
Regisztráció időpontja:
2004. február 5.
Üzenetek száma: 747
i am so proud of
what we were
.. tudjátok, az a legcsodálatosabb, hogy (és most plagizálni fogok) you know, what i mean.

köszönöm nektek :*
Vosira   2006. augusztus 13., Vasárnap ( 19:28 ) #10
Regisztráció időpontja:
2005. július 20.
Üzenetek száma: 2696
"Someone call the ambulance, there's gonna be an accident"

katt
Tök jó lett a beszámoló, meg a képek is nagyon jók! Én a Graz-i koncerten voltam, életem legjobb koncertje volt, és szerintem a FAQ is isteni volt :) Bár a tagokat nem volt idõnk megvárni, így is 2 pengetõvel (Angel + Pille) meg egy set-listtel, meg egy poszterrel és egy képeslappal lettem gazdagabb :) Na meg sok életre szóló élménnyel, mint pl amikor koncert elõtt találkoztunk Geir-rel és rámköszönt =) egyszóval fantasztikus koncert volt!
Strange   2006. augusztus 12., Szombat ( 07:11 ) #8
Regisztráció időpontja:
2003. március 26.
Üzenetek száma: 2108
"A hullámokat az számlálja aki sötétben hallgatja a hullámvetést, és nem az aki látja a tengert." - Weöres
Hm, igy mar sajnalom h nem lehettem ott:(
Gunhead   2006. augusztus 11., Péntek ( 17:50 ) #7
Regisztráció időpontja:
2005. október 31.
Üzenetek száma: 464
"HEAR THE VOICES OF MY KEYBOARDS LOUDER"
A másnapi grazi APB live-on én is voltam.Egy 5fös magyar kontingens képviselte a nyugati végeket!:-)
A hangulat ott is leirhatattlan volt.A hungary force alaposan felpörgette a hozzá közel állo(is) osztrák közönséget.Akik korán se voltak olyan passzivak mint szoktak lenni.
Ahogy néztem a set-list is megegyezett a bécsivel.
A koncert után mi is tudtunk váltani pár szot a zenekarral.STP kivételével.A band és a crew egybehangzo véleménye az volt hogy ez a grazi live jobban sikerült szerintük mint az elözö napi bécsi.Geir külön kiemelte hogy a közönség jobb volt és talán ezért is.Tagok kérdezték tölünk is hogy kik vagyunk honnan jöttünk.Mondtuk hogy magyarok vagyunk.Erre ök:"Ahhh Budapest?!" Mondtuk hogy nem:SZOMBATHELY!!!!! Elmagyaráztuk merre van.Geir csak bologatott hogy mint aki tudta hol van.Persze az arcára volt irva hogy fogalma sincs:-)))))))
Anders emlitette hogy neki vannak magyar Black-metálos spanjai!

Nekem személy szerint az uj lemez nagyon bejött.Ami tény azért hogy az uj számok koncert verzioba jobban átjönnek / ütnek.A bizonytalankodokat mindenesetre ezek a live változatok biztosan meggyözték.
Az elözö Harmonizer tour-on is ez volt a tapasztalat.Bár ott azért a gyári számokra nem kellett annyit rádolgozni.

Fabio   2006. augusztus 11., Péntek ( 15:32 ) #6
Regisztráció időpontja:
2004. július 9.
Üzenetek száma: 77
black dog runs at night
Kedves mindenki, aki szereti az Apop -ot!

Kattintsatok ide és lássátok mirõl maradtatok lefele!!!

:gonosz vigyor:


És egy kép a partikommandóról (Liquid /takarásban/, Estee, Tar, Gaszti), a bátor fanokról, akik a hidegtõl sem rettentek vissza :).

Vaddi   2006. augusztus 11., Péntek ( 11:42 ) #5
Regisztráció időpontja:
2003. október 17.
Üzenetek száma: 2013
<3 Ennyi. :)
Atis   2006. augusztus 11., Péntek ( 09:51 ) #4
Regisztráció időpontja:
2004. szeptember 29.
Üzenetek száma: 1533
Gyertyaláng az élet, egy fuvallat a halál. Avagy az élet sosem kellemes, de egy jó lidércnyomásnak megjárja. És még, amit magamévá tettem: Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld!

A beszámoló teljesen ott van..Kellemes reggeli gépindíttás így pénteken sziget elõtt:)))Képekhez mindkettõtöknek gratulálok...igényes albumok:)
Fabio   2006. augusztus 11., Péntek ( 09:24 ) #3
Regisztráció időpontja:
2004. július 9.
Üzenetek száma: 77
black dog runs at night
Micsoda kellemes meglepetés így reggel elkezdeni a napot a munkahelyemen!
Gõzölgõ kávém és Estee tök jól sikerült beszámolójával! Soha rosszabbat! :DD

Életem egyik meghatározó koncert élménye volt! Az Apop eddig is a kedvenceim közé tartozott, de a koncert után, a beszélgetések után még jobban a szívembe zártam õket.

Miután Geir kellemesen hátbaveregetett a koncert után, mondván, hogy õ is megizzadt, mint az állat; miután Stephan vigyorogva kínálta fel a Jack Danielsét; miután a Monasteryben elköszönéskor úgy ölelgetett, mintha ezer éve jóhaverok volnánk - azt kell mondjam, hogy méltán válaszotották mottóként azt, hogy APOP lives you !

Elköszönéskor a srácok írtak egy üzenetet nekünk:


Tar: Felrakom a koncertvideót amint elérhetõ, délután már lehet just for a momentozni...

Köszi Estee a beszámolót!
liquid   2006. augusztus 11., Péntek ( 08:43 ) #2
Regisztráció időpontja:
2004. április 7.
Üzenetek száma: 10139
2011. május 26-án reggel megszületett a lányunk, Korina! Apa lettem! :)
Azé is tudtunk (sztem) ilyen gyorsak lenni, mert kicsi kocsi, kicsi légellenállás... menekülés a hó elõl... 8)))
tar   2006. augusztus 11., Péntek ( 08:07 ) #1
Regisztráció időpontja:
2005. szeptember 21.
Üzenetek száma: 4205
"Jogszociológiai aspektusból a jog ontológiailag imperatív-attributív emóció"
"A Traditio Templi eleve posztulálja a templárius lovagság spirituális és iniciatikus tradícióit..."


estee: Nem hittem volna, hogy rászánod magad a megírására :)))

dióhéjban: Ezen a koncerten a bécsi közönség megmutatta, hogy vannak olyan tagjai akik képesek bulizni. Miközben és és Fabio leadtuk a szokásos pogozó-tomboló-ugráló mûsort, néhányan az elhûlt döbbenet és rettenet helyett, 2 lépésnyi távolságban körénk gyûltek és részben rajtunk és a mûsorunkon vigyorogva, vidáman és néha meglehetõs nagy hévvel ropták az APOP-ra (amúgy nagy meglepetésemre többségük leányzó volt; úgy tûnik az osztrák csajokban több a tûz, mint a férfiakban).
A koncert maga elképesztõen (mondhatnám meglepõen) jól sikerült, remek baráti,mozgalmas hangulatban telt. Látni kellett volna a halvérû osztrák közönséget ahogy a Non stop -ra, ordítva felelik a violence-t :)))) (mi magyar virtussal még öklöt is ráztunk hozzá, már ezzel különösen aktívnak számítottunk)

Bár APOP rajongónak nem vagyok mondható (egyszerûen szeretem a zenéjüket) Stephan emberileg tényleg egy kifejezetten jóindulatú, kedves, barátságos srácnak minõsül. Tényleg baromi jólesett, ahogy folyamatosan ajánlgatta az after-t, részben ennek a kedvességnek köszönhetõ, hogy végül csakazértis lenéztünk.

Fabio:
A koncertvideó amit készítettél még megvan? Benyomhatnád ide.

:(


Ez az oldal nem jöhetett volna létre, ha nincs a www.pardey.org
Oldalaink megtekintéséhez IE 5.5+ valamint Flash plug-in szükséges. Impresszum | E-mail
Design: Monokrome Vision