Created from electromagnetic fields in 0 milliseconds;
 
2012.05.31: AZ LD50.HU MÁTÓL READ-ONLY MÚZEUM. KÖSZÖNJÜK MINDENKINEK AZ ELMÚLT 11 ÉVET.liquid

estee

9th

d4m4g3

LD50 e-könyv. Majd.
 
 •  

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 

----------------
Ti, LD50 támogatók
 
Felhasználónév
Jelszó
 
MACHINE MUSIC

HARDERGENERATION (NINTH)

PLANETDAMAGE (DAMAGE)

NEGATIVE ART (ZERO)

SOUND OF JAPAN (CASE)

KULTBLOG

BEATS (SAJTOS)

101KLUB

LD50 @ LAST.FM


BLACK-HEAD AGENCY
 
 
 
Mi legyen az LD50 "utód oldal" neve?
DarkDimension
 
(21.3% - 40 szavazat)
LD51
 
(40.1% - 75 szavazat)
LD100
 
(28.3% - 53 szavazat)
Más, írok kommentek közé
 
(10.1% - 19 szavazat)
 
: : : : : :
 
2006. március 6., Hétfő 14:56
Die Krupps @ Bécs (2006.02.02.)

25 év nagyon nagy idõ. Ennyi idõ alatt Kozsó minimum 50 sikeres fiúbandát tudna felépíteni és platinalemezig kormányozni, majd pereskedni velük. 25 évet nagyon kevés zenekar él meg, ennyi idõ után nagyon kevés projekt élvez olyan kiemelt figyelmet és tiszteletet, mint a Die Krupps. A tavalyi lipcsei WGT-fellépés után úgy indultam neki a bécsi koncertnek, hogy most nincs megilletõdöttség és megszeppenés, ezúttal odakoncentrálva és minden hibára kõkeményen lecsapva állok õrt az old school EBM és crossover bástyáján.

- kezdi AlanTheWild a beszámolóját, melyet Tovább képekkel derekasan illusztráltuk is nektek, természetesen.
A Planet Music becserkészése és az Estee-Liquid párossal való találkozás után megkezdõdött a "szerezzünk photo pass-t" népi játék. Meglepõ módon mindenki készséges volt: jegyszedõ - biztonsági õr - Die Krupps tour manager - Planet Music tulaj útvonal bejárása után röviddel már rendelkeztünk is a szükséges engedéllyel. Ráadásul közben mindenkinek áradoztunk az LD50 fantasztikus közösségérõl és megtudtuk, hogy a szórakoztatóipari egység tulaja intenzíven tanul magyarul...

A koncert helyszínére "leereszkedve" az akkor jelenlévõ cirka 60-70 fõs közönséggel együtt figyeltük a svájci Undergod - számomra túl metálos - elõadását, amin a dobos extravagáns viselkedése még dobott is egy kicsit. És bár nem vagyok otthon gitározás témában (sõt), de amit az együttes hölgy gitárosa mûvelt, az nem csak a közelemben lévõ Anthrax pólós társaságot mosolyogatta meg, hanem engem is. Azt a 2 akkordot, amit õ használt, még én is képes lennék memorizálni és alkalmazni...

ESTEE KÉPEI

Az ír Lluther zenéjében már felfedezhetõ volt némi elektronika, valahol nagyon-nagyon a háttérben. Ettõl függetlenül nagyobb hatást nem fejtett ki rám, mint az elsõ zenekar. Egy kicsit oldotta az egyhangúságot, hogy náluk volt némi változatosság a dalok tempójában, nem csak a "reszelés" ment... de még így is 5 percenként néztem meg az idõt, hogy vajon mikor kezdõdik már a fõmûsor. Talán érdemes lett volna második "guest"-nek egy elektronikus alapokon nyugvó projektet felkérni, így is reprezentálva a Krupps két fõ tevékenységi területét.

ESTEE KÉPEIÁtszerelés, majd nyereménysorsolás után minimális késéssel megjelent a "Krupp Mûvek" a színpadon, ami jelenleg a Jürgen Engler (ének, stahlophon), Ralf Dörper (billentyûk), Rüdiger Esch (basszus), Marcel Zürcher (gitár) és Oliver Röhl (dob) összeállítást jelenti. A mûsor és az elõadásmód nagyon hasonlított a lipcsei premierre, azonban voltak további, nagyon kellemes meglepetések is: a Der Amboss és a Wahre Arbeit, Wahrer Lohn felújított verziója (ez utóbbi kettõ a koncerten árusított speciális CD-n is megvásárolható volt), valamint a 5 Millionen, ami remélhetõleg egy új Die Krupps album elõszele. Két "újkori" kedvencemet (Alive, Fatherland) frenetikusan feltunningolták, gyors ütemet alápakolva valódi klubverziókat kaptunk belõlük. Remélem, ezen koncertverziók hamarosan napvilágot látnak, akár koncertkiadványon, akár stúdiófelvételként. A közönség összetétele a megszokott volt: õs EBM-es, nosztalgiázó 30-asok; elektronikára nyitott metálosok és a jelenlegi szcénát képviselõ fiatal dark/electro klubberek. A hangulat jó volt, bár a hallgatóság nem minden esetben olyan intenzitással reagálta le az egyes dalokat, ahogy azt én gondoltam volna. A számomra örök EBM himnuszként számon tartott Wahre Arbeit... alatt nem volt erõteljesebb tombolás, de a To The Hilt alatt sem szakította le a közönség a plafont. Úgy tûnik, tõlünk nyugatra el vannak kényeztetve koncertügyileg, s ezt mi sem támaszt jobban alá, mint hogy az elsõ sorokban hazánk lányai-fiai képviseltették jelentõs számban magukat. Mindezt igen aktívan, Davina folyamatosan próbálta az elsõ sort nagyobb aktivitásra bírni, Shir-Khan pedig a tigrincsnyulakra jellemzõ harciassággal küzdött a koncert végén bedobott dobverõért, de túlerõ végül mégis legyûrte...

ESTEE KÉPEI
LIQUID KÉPEIA koncert után nagyon gyorsan kiürült a helyiség, csak az elvakult rajongók maradtak - azaz mi. A várakozás alatt is történtek események, Estee-t például kitartóan ostromolta az Undergod dobosa, hogy a turné hátralévõ részében legyen az együttes fotósa, Alin pedig egy dedikált koncertplakátot zsákmányolt nekem. Közben a backstage-be is be tudtam nyomulni, ahol dedikáltattam a CD-ket. Jürgen kitörõ örömmel konstatálta, hogy Magyarországról jöttem és - megelõzve a reménykedõ kérdésemet - közölte: lehet hogy nyár végén, õsz elején eljönnek a Petõfi Csarnokba is! Közvetlenek és kedvesek voltak, Jürgen Englerrel például elmélyült beszélgetést folytatott Liquid-del arról, hogy milyen jó digifényképezõvel rendelkezik.

Fáradtan indultunk haza, bízva abban, hogy hamarosan tényleg lesz otthon is Die Krupps koncert.
(AlanTheWild)


Setlist (a teljesség igénye nélkül): Isolation / Crossfire / Odyssey of the Mind / Germaniac / Volle Kraft Voraus / Alive / Scent / Der Amboss / 5 Millionen / The Dawning of Doom / Black Beauty White Heat / Metal Machine Music / To the Hilt / Fatherland / Wahre Arbeit, Wahrer Lohn / Bloodsuckers
| 15 hozzászólás © estee
Hozzászólok
Wednesdayagi   2006. március 7., Kedd ( 18:24 ) #11
Regisztráció időpontja:
2005. augusztus 23.
Üzenetek száma: 7375


iszonyatosan ügyesek vagytok:)
nagyon szupi képek lettek:)
Atis   2006. március 7., Kedd ( 16:22 ) #10
Regisztráció időpontja:
2004. szeptember 29.
Üzenetek száma: 1533
Gyertyaláng az élet, egy fuvallat a halál. Avagy az élet sosem kellemes, de egy jó lidércnyomásnak megjárja. És még, amit magamévá tettem: Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld!

Estee!Nagyon jó képek lettek!Grat!
Davina   2006. március 6., Hétfő ( 18:11 ) #8
Regisztráció időpontja:
2004. július 25.
Üzenetek száma: 4417

" rabies should be closed, don't you think? "


skinnypuppy.hu

további képek még : DIE KRUPPS/Dkay.com :))
estee   2006. március 6., Hétfő ( 15:34 ) #6
Regisztráció időpontja:
2004. február 5.
Üzenetek száma: 747
i am so proud of
what we were
igen, igen, hatalmas koncert volt, magasan überelte a lipcseit, pedig az nálam az eget verdeste élmény-szinten. még a sejhajom is csurom víz volt a koncert végére, és levegõt kapni már meg sem próbáltam.. :) a számvégi felpörgetések egyszerûen gyilkosak voltak.

nálam a wahre arbeit és a der amboss a nagy favorit most, marha pöpecül tuningolták fel õket..

(amúgy csak az elején és a végén fotóztam, szigorúan vaku nélkül, mert nem engedték használni.. :| ehhez képest valóban jók lettek a fotók, köszönöm az elismerõ szavakat! :)

bat, javítottam, köszi!
bat   2006. március 6., Hétfő ( 15:27 ) #5
Regisztráció időpontja:
2004. augusztus 13.
Üzenetek száma: 120
Estee utolsoelotti kepe: The requested URL /vu/b/ld50-diekrupps-vienna/ld50-diekrupps-101-liquid.jpg was not found on this server.

Amugy nagyon szep kepek!
Davina   2006. március 6., Hétfő ( 15:14 ) #3
Regisztráció időpontja:
2004. július 25.
Üzenetek száma: 4417

" rabies should be closed, don't you think? "


skinnypuppy.hu

Jah, hozzátenném még, hogy a közönség viszont ultragáz volt - a helyi erõkre gondolok - Metal Machine Musicnál és hasonlóknál karbatett kézzel állni . . . . . .
gothpunk   2006. március 6., Hétfő ( 15:09 ) #2
Regisztráció időpontja:
2003. május 11.
Üzenetek száma: 15044
estee... ezek a fotók...

Nagyon-nagyok jók...
Davina   2006. március 6., Hétfő ( 15:08 ) #1
Regisztráció időpontja:
2004. július 25.
Üzenetek száma: 4417

" rabies should be closed, don't you think? "


skinnypuppy.hu

Megérte várni a képekért , királyak lettek , grat.
Nem is kell mondanom, hogy nagyon jó kis buli volt, bár az elõzenekarok annyira nem kötöttek le, de a Kruppsot végig tomboltam ;)))
Jah, egyedûl a 5 millionen címû szám nem jött be:(

:(


Ez az oldal nem jöhetett volna létre, ha nincs a www.pardey.org
Oldalaink megtekintéséhez IE 5.5+ valamint Flash plug-in szükséges. Impresszum | E-mail
Design: Monokrome Vision