Created from electromagnetic fields in 0 milliseconds;
 
2012.05.31: AZ LD50.HU MÁTÓL READ-ONLY MÚZEUM. KÖSZÖNJÜK MINDENKINEK AZ ELMÚLT 11 ÉVET.liquid

estee

9th

d4m4g3

LD50 e-könyv. Majd.
 
 •  

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 

----------------
Ti, LD50 támogatók
 
Felhasználónév
Jelszó
 
MACHINE MUSIC

HARDERGENERATION (NINTH)

PLANETDAMAGE (DAMAGE)

NEGATIVE ART (ZERO)

SOUND OF JAPAN (CASE)

KULTBLOG

BEATS (SAJTOS)

101KLUB

LD50 @ LAST.FM


BLACK-HEAD AGENCY
 
 
 
Mi legyen az LD50 "utód oldal" neve?
DarkDimension
 
(21.3% - 40 szavazat)
LD51
 
(40.1% - 75 szavazat)
LD100
 
(28.3% - 53 szavazat)
Más, írok kommentek közé
 
(10.1% - 19 szavazat)
 
: : : : : :
 
2005. január 12., Szerda 07:19
Nightwish, Budapest, 2004. október 26.
Nem volt nagy beharangozója annak, hogy a Nightwish - Sonata Artica páros hazánkba érkezik a 2004-es Once Upon A Tour keretében. Amikor kiderült, hogy a Petõfi Csarnok ad otthont a koncertnek, mindenki érezte, hogy nem lesz jegy, nem elég nagy a csarnok a hazai rajongótábornak. Így is lett: a jegyek nagyon hamar annak rendje és módja szerint (bár gyanúsan hamarabb) elfogytak. Augusztus végére egy darab sem volt (taposó-, szenvedõ- és kordonjegyek sem), a fanatikusok követelték a szervezõktõl, hogy legalább a szabadtéri színpadon legyen a koncert, mindhiába.

Az alábbiakban Atis beszámolóját olvashatjátok, melyet saját képeivel illusztráltunk.
Október 26-án elkövetkezett a nap, amit várva-vártunk. A PeCsa elõtt hatalmas fekete embermassza fogadott, kénytelen voltam befurakodni a tömegbe, hogy fotóspassem nem lévén az elsõ sorokból tudjak fotózni. Amint jó helyre kerültem, a hangszóró recsegve közölte, hogy a másik kapu éppen akkor nyílik meg, hogy ne tapossuk el egymást és még bejutni is be tudjunk. A bejutás perceinek nehézségeitõl itt eltekintek, a biztonságiak valahogy csak nem vették észre a fényképezõgépet, vagy csak kegyesek voltak és nem akarták észrevenni, vagy a vakfoltjukra tudtam jól fordulni, most már lényegtelen magyarázni. Odabent kiderült, hogy a Sonata csak 8-kor kezd, addig bámultuk az üres színpadot, lézengtünk a félig üres teremben, mindenki a maga negyed négyzetcentiméterén.

Aztán végre elkezdõdött a nagy zúzás, a tömeg õrjöngött, az emberek együtt ordították torkuk szakadtából a slágereket. A Sonica Arctica egy órányi tömörítésébõl is jócskán lehetett érezni a tüzet, ami megszállta az embereket. Sorban jöttek a pörgõs számok, beindult a pogó, a dehidratált metalheadek elõõrseit meg csak a felmentõ sereg poharai és flakonjai mentették meg. Kb. nyolcvanan ittunk egy pohárból, de a szomjan halás szélén ez már nem volt olyan lényeges. Aztán kis négyszögletes dolgokat kezdtek dobálni a tömegbe, álmombam se gondoltam volna, de Nightwishes gumióvszert szórtak a népnek! Aztán, mint minden jónak, a Sonata Artica koncertjének is vége szakadt, meghajoltak, majd óriási tapsviharban kivonultak. Átértékeltem az elõzenekarok fogalmát, hatalmasak voltak! Fõleg a gitárost kedveltem, aki végigbohóckodta velem az egészet.
Amíg átszerelték a színpadot, érthetõen senki sem merte elhagyni a helyét, a mellettem álló haja a számban, rendszeresen nagy lendülettel forgatta a fejét, örök élmény marad. Az enyémet meg tépték minden pillanatban a lányok (pedig..), megpróbáltak utat törni elõre, de módszeresen visszavertem a támadásukat (pedig..). A harcok közepette észre sem vettem és már át is építették a színpadot. Jött a nap csúcsa, a Nightwish!

Köd, sejtelmes zene, a zenekari tagok felsorakoznak a színpadra a félhomályban, majd tízméteres tûzoszloppal kísért hatalmas robbanás után megjelent Tarja is. Hihetetlenül gyönyörû volt, a tömeg extázisban.. és kiengedi csodálatos hangját! Énekel, élõben, lágyan, mint a hajnali szellõ. Teljes szívébõl teljes odaadással, átéléssel énekelt. A koncert hangulata fenomenális, majd' megemelte a sokat látott Pecsa tetejét, egymást követték a látványelemek, a fantasztikus zenék, és jött az a szám, amit talán az életben el nem felejtek: a Dead Boy's Poem. Ekkora Tarja arra az oldalra jött, ahol én is voltam, belenézett a szemembe.. és ha csak pár másodperc erejéig, de nekem énekelt, legalábbis én úgy éreztem. :) Megszûnt a külvilág, a tömeg eltûnt, csak Õ létezett és én..

A koncert alatt Tarja egyszer még átöltözött, majd befejezésként elénekelt két ismertebb számot az új albumukról (Nemo, Wish I Had Angel). Összesen kb. kétórányi muzsikát, valamint egy tökéletesen hangszerelt és látványvilágban is bõvelkedõ koncertet adtak a pénzünkért.| 15 hozzászólás © estee
<<< [2] 1 >>>
Hozzászólok
manocska   2005. január 22., Szombat ( 15:30 ) #22
Regisztráció időpontja:
2005. január 12.
Üzenetek száma: 5
"If I cannot bend Heaven, I shall move Hell..."

"Amit ma megehetsz, na halaszd holnapra!"

"Tiszta nélkül a szósznak nincs otthona!"

Üdv.
Elnézést a kellemetlenségekért... :-/ Mentségemre legyen,nem az én hibám volt :) De hosszú lenne elmagyarázni.Atis,ha megölegetted azt a lányt,akkor én voltam,igen :D
Mégeccer bocsi...és üdv!
meghaltam   2005. január 16., Vasárnap ( 11:04 ) #21
Regisztráció időpontja:
2004. augusztus 26.
Üzenetek száma: 288
Köszi az élménybeszámolót Atis!
Elég hatásos volt s a képek is gyönyörûek!!
Kár, hogy akkor tudtam meg, hogy jönnek, mikor elfogytak a jegyek =S

ainulindale   2005. január 13., Csütörtök ( 19:03 ) #20
Regisztráció időpontja:
2004. december 1.
Üzenetek száma: 1411
A Turambar turúm' ambartanen

wyrd bið ful ãræd
Atis!! Minden elsimerésem a tiéd a képekért. A kedvedért még a regisztrációmat is felélesztettem, merthogy közben eszembe jutott, hogy egyszer már regisztráltam. A Vodafonos számon pedig még dolgozok:)
Egyébként a Sonata eszméletlen jó volt. A Nightwish még jobb. Csak a körülmények nem tetszettek. Legközelebb talán már kiérdemelnek egy jobb/nagyobb/levegõsebb helyet. Remélem...
Atis   2005. január 13., Csütörtök ( 09:16 ) #18
Regisztráció időpontja:
2004. szeptember 29.
Üzenetek száma: 1533
Gyertyaláng az élet, egy fuvallat a halál. Avagy az élet sosem kellemes, de egy jó lidércnyomásnak megjárja. És még, amit magamévá tettem: Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld!

Manocska mit mûvelsz? Miert küldesz egy üzenetet el 36 szor????
Tudom ki allt mügöttem egy lány, te voltál az?
manocska   2005. január 13., Csütörtök ( 08:03 ) #10
Regisztráció időpontja:
2005. január 12.
Üzenetek száma: 5
"If I cannot bend Heaven, I shall move Hell..."

"Amit ma megehetsz, na halaszd holnapra!"

"Tiszta nélkül a szósznak nincs otthona!"

Üdv.
(Kis regisztrációs problémák után végre itt vagyok...)
Én is ott voltam a koncerten,és szerintem szuper volt,bár lehet picit elfogult vagyok... :-/
Nekem egyedül a hangosítással volt kis problémám,meg a meleggel...Fõleg a Nightwish pyrotechnikája baszott oda...ráadásul akkor már a harmadk sorba szorultam vissza...látni Toumas-on kívûl nem sokmindent láttam,úgyhogy ott leszek a következõn is :)

Atis,csak egy kérdés:
Nem emlékszel,ki állt mögötted a koncerten?
deadhead   2005. január 12., Szerda ( 19:08 ) #9
Regisztráció időpontja:
2004. december 26.
Üzenetek száma: 8391
all this breathing
makes me choke
...
braincrack; space inhalerz
Sonatának sztem van hangulata, régen nagyon szerettem, most már egy kicsit eldurvult a zenei ízlésem ((=

Az meg hogy pakolás közben az új Therion szólt szerintem is nagyon nagy hangulatot adott, bár alig voltunk egy páran, akik tudtuk a szöveget \=
És azóta is fáj a szívem, hogy nem tudtam Therionra elmenni )'=
anthea   2005. január 12., Szerda ( 18:45 ) (#7) #8
Regisztráció időpontja:
2002. augusztus 18.
Üzenetek száma: 66
"Légy tûzforró vagy jéghideg,
A közöny megöli a lelkem."
Miriel (#7) írta:
Amúgy szvsz a zenéjük monoton, nincs központozva, az énekesük énektudása hagy némi kívánnivalót - bár ezzel sokan vannak a mûfajban így - de még hangulata sincs a dolognak.


Sajnos én lemaradtam errõl a koncertrõl, tehát NEM errõl az esetrõl beszélek, ebben lehet, hogy igazad van.
De voltam már Sonata Arctica koncerten, ráadásul annak ellenére, hogy ez a stílus nem a favoritom, õk a kedvenceim közé tartoznak. PONT azért, mert a powermetal hagyományaival ellentétben egyáltalán nem monoton a zenéjük, és Tommy hangja pedig klasszis, önmagában zenél, élvezet hallgatni.
Lehet, hogy most alulteljesítettek, ezt nem tudom megítélni. Mindenesetre ha van egy kis hajlandóságod, hallgass bele egy-két számukba (pl. kezdj a Silence c. albumukkal, arról is az The End of This Chapter-rel, vagy a The Power of One-nal), meg fog változni a véleményed :)
<<< [2] 1 >>>

:(


Ez az oldal nem jöhetett volna létre, ha nincs a www.pardey.org
Oldalaink megtekintéséhez IE 5.5+ valamint Flash plug-in szükséges. Impresszum | E-mail
Design: Monokrome Vision