Created from electromagnetic fields in 0 milliseconds;
 
2012.05.31: AZ LD50.HU MÁTÓL READ-ONLY MÚZEUM. KÖSZÖNJÜK MINDENKINEK AZ ELMÚLT 11 ÉVET.liquid

estee

9th

d4m4g3

LD50 e-könyv. Majd.
 
 •  

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 

----------------
Ti, LD50 támogatók
 
Felhasználónév
Jelszó
 
MACHINE MUSIC

HARDERGENERATION (NINTH)

PLANETDAMAGE (DAMAGE)

NEGATIVE ART (ZERO)

SOUND OF JAPAN (CASE)

KULTBLOG

BEATS (SAJTOS)

101KLUB

LD50 @ LAST.FM


BLACK-HEAD AGENCY
 
 
 
Mi legyen az LD50 "utód oldal" neve?
DarkDimension
 
(21.3% - 40 szavazat)
LD51
 
(40.1% - 75 szavazat)
LD100
 
(28.3% - 53 szavazat)
Más, írok kommentek közé
 
(10.1% - 19 szavazat)
 
: : : : : :
 
2005. március 4., Péntek 02:44
Rammstein & Apocalyptica - Budapest/SportAréna - 2005.02.27.
Exkluzív anyag következik: a február 27-i Budapest Sportarénás RAMMSTEIN- és APOCALYPTICA-koncertrõl Davina beszámolóját olvashatjátok Atis képeivel kiegészítve, majd Emke mesél nektek arról, hogy hogyan jutottak be a backstage afterpartyra és mi történt ott velük. Mindez beljebb, száznál több képpel, mi elmorzsolunk egy könnycseppet, ahogy Flake elgördül a közönség elõtt egy Segway Human Transporteren. Az LD-50 jelenti a Budapest Sportaréna publikus, majd kevésbé publikus részébõl.
Délután négy körül érkeztünk bátyámmal a Sportarénához, ahol még csak pár rajongó ácsingózik, úgyhogy gyorsan elfoglaljuk várakozó állásunkat és próbálunk nem foglalkozni a koradélutáni faggyal. Közel a buvös hat órához - ami a kapunyitást jelentette - már igencsak szorosan, egyre nagyobb tömegben fagyoskodunk odakint, miután kisvártatva beengednek minket, rohanunk az elsõ sorba. Amint meglátom a színpadot, rögtön tudom, hogy jó koncertnek nézünk elébe, mivel már az Apocalyptica díszeletei sem a megszokottak. Lecsekkoljuk még a gázpalackokat, meg a poroltókat, és izgatottan számoltuk a perceket...


Nyolc órakor kezd az APOCALYPTICA. Valószínûleg nem kell bemutatnom a zenekart, aki nem ismeri, annak legyen elég annyi, hogy négy finn "õrült" játszik metált, csellón, valamint jócskán büntetik hangszereiket is a koncert közben.
Igazi ütõs kezdés a Path elsõ számként, rögtön fel is ébred a közönség. Én is tombolok az elsõ sorban, így a pontos tracklistre nem emlékszem. Amit viszont megjegyzek, hogy a cirka háromnegyed óra alatt lemegy két új szám, az Enter Sandman, a nagy kedvenc Inquisition Symphony, valamint a meglepetés Seek And Destroy. A fiúk nem sokáig tudnak a számukra elhelyezett "trónusokon" ülni, hamar elõkerül a fejrázással kombinált állvacsellózás, valamint a levegõben csellózás és az egyéb színpadi elemek. Itt meg kell említenem a Perttu-féle propeller-fejkörzés-közben csellózást, valamint az Eicca-féle "nem a vonót húzom a csellón, hanem fordítva", "hogyan cserélek húrt fél perc alatt" és a "szét akarom verni a csellót a vonóval" címû mutatványokat. A dobos végig igen komoly dobtémákat produkál és eszeveszett tempót diktál. Összegezve a láványt és a zenét, azt hiszem, mindenki számára kiderült, miért õk léptek föl a Rammstein elõtt. Edward Grieg Hall Of the Mountain Kingjével zárják elõadásukat, majd az elõzenekaroknál még soha nem látott taps és éljenzés kíséretében levonulnak a színpadról. Le a kalappal a fiúk elõtt, jól nyomták.

APOCALYTPICA FOTÓK (Atis)Nem egészen fél óra színpadszerelés után elindul az a mennyei hangzás, amit már annyira várt a sokezres tömeg. Az intró alatt a nyakkendõs figurák zseblámpákkal mászkálnak a lefüggönyözött színpadon. Hirtelen beindul a Reise, Reise, legördül a függöny, és a színpadra épített fém "magas-színpadon" megjelenik a zenekar, kivéve persze az énekest, Tillt. Egy speciális targoncaszerûséggel a doboson kívül mindenki lekerül az emelvényrõl, az énekes pedig egy kerek ajtón lép ki a közönség elé. Fekete öltözék, kicsit katonai, kicsit népviselet jellegû, a szintisen egy rohamsisak, a fél társaság valami barna trutyival leöntve. Mindenkin jól mutat a ruha, stílusos, bár Flake látványa igen nevetséges, de ezt már megszoktuk. Ezután rögtön bele a katonás menetelésbe, következõ szám a Links 2-3-4. Máris érzem a mögöttem tomboló tömeget, meg hogy a vesém felcsúszott a tüdõm helyére. Az összes látványelem itt a sûrített levegõ fújása, de kezdetnek ez sem rossz. Harmadik szám a Keine Lust, szintén jó kis tombolással és idõnként szikrákkal fokozva a hangulatot, majd az elsõ igazi pirós szám a Feuer Frei. A refrén alatt kilövellõ lángoszlopok rögtön forró hangulatot varázsolnak, majd a lassú rész alatt a fejükre erõsített maszkszerû lángszóróból is elõtörnek a lángok.

Kezdjük érezni a pirotechnika kissé negatívabb hatását, konkrétan leég az arcunk és a kezünk egy-egy hosszabb lángoszlop alkalmával. De kit érdekel ez akkor, mikor egy emberként üvölti a közönség, hogy Bang Bang, Feuer Frei. Till néha kissé idétlen pózolásaival és grimaszaival kétségkívül elragadó. Mindenki el - kivéve ugye a dobost - ahogy a színdaraboknál, marad Richard, a szólógitáros. Aláfestõ dob melett teszteli a közönség hangját a Rein Rausra. Õ azt mondja: Rein, mi visszaordítjuk: Raus. Majd amikor ez már tökéletesen megy, bekapcsolódik a zenekar és elkezdõdik a monoton zúzás a Rein Rausra. Aztán ismét az aktuális albumról egy még mindig gyorsabb nóta, a Morgenstern erõs kezdése, mintha elõkészítené a következõ hatalmas slágert, a Mein Teilt, ami egy német emberevõ igaz történetét dolgozza fel. Azt hiszem, mindenki tudta, hogy nem lesz egyszerû az elõadás, fõleg, hogy több, mint 2 percig hergelik a közönséget az alapütemekkel. Majd kisvártatva elõjön Till, mint hentes-mészáros, vérben úszó szájjal, maga után húzva egy hatalmas kondért. Mikrofonja végére egy jókora disznóvágó bökõ erõsítve. Ledobja a kondér tetejét, és eszelõs tekintettel fenni kezdi kését, közben a kondérba nézeget, amiben egyébként a szintis, Flake tartozkodik. Éneklés közben Flake kikandikál és vigyorog, majd Till odamegy és a refrénnél mutatja, hogy "Das Ist Mein Teil", erre Richard és Paul mély hangon válaszol, hogy "Nein". A második refrén után elõkerül, amire vártunk - a lángszóró. Till begyújtja és a közönséget kérdezi, hogy alágyújtson-e, mi persze hangosan üvöltjük, hogy "Ja". Eszelõs mosoly, indul a gyújtás. A lángok a kondér fölött csapnak össze, nem is merek belegondolni, hogy ember van benne. Ez többször megismétlõdik, majd kimászik Flake és rohanni kezd a színpadon Till elõl, aki a mikrofonra szerelt késsel kergeti. Közben Flake ruhájából petárdák robbannak le, hihetetlen látványban van részünk.

Kell is egy kis nyugi, jöhet a Stein um Stein, majd a Los. Ennél a számnál nem nagyon van szintetizátor, ezért kedvencünk most egyedi tánckoreográfiájával mulattatja a közönséget. Persze a végére jön egy kis szintis hangzás na meg a szintetizátor szétverése a színpadon, valamint a maradék bedobása a közönségbe, ami állítólag egy lány fején landol. Ezután az egyik aktuális sláger, a Moskau dübörög, persze lányok nélkül. Tovább fokozza a hangulatot egy régi alapszám, a Du Riechst So Gut és az általam annyira favorizált tüzes
íj. Teljes az tombolás, a hangulat a maximumon, de még nincs vége, nem is jöhetne más, mint a már megszokott folytatás, a Du Hast. A pirotechnikát itt a "Ja.......,Nein" résznél felágaskodó lángoszlopok jelentik.

Kész, vége, nem bírom tovább,....... de mégis, ez a Sehnsucht. Már fel sem tûnik, hogy idõnként felkenõdöm a kordonra, tombolok tovább a sárgás tüzeket nézve. Végül az Amerika zárja az elsõ részt, meg az ezüst, valamint az amerikai zászló színeibõl összeállított papírfecnik szétszórása. Nevetésre késztet, ahogy az elõttem álló biztonsági õrt teljesen ellepi a papírhalmaz. Valahogy nem is õszinte a mosolya. Till még megköszöni, hogy itt lehettek, aztán lemennek a színpadról. Következik a ráadás, nem várunk túl sokat, a zenekar ismét a színpadon.
Elkezdõdik a Rammstein, mindenki várja, hogy Till égõ ruhában jöjjön ki. De nem, most egy egész jó kis cyberszerkezet van a karjaira erõsítve, ami lángszóróként funkcionál. Jó érzés így közelrõl nézni ezt, még a kattogást is lehet hallani meg a gáz "fröccsenését", ahogy lángra kap. Ezt a Sonne követi a sorban, majd az Ich Will. Kissé hiányolom a lángokat ennél a számnál, de a közönség énekeltetése hamar elfeledteti velem.

Kirobbanó siker, színpadról le. Kis taps és a kórusban "Rammstein" kántálás után némileg módosított felállással érkezik a zenekar. Ohne Dich címu számukat az Apocalypticával együtt játsszák el, nem kis meglepetést okozva ezzel a közönségnek. A nagyszerûen sikerült közös eloadás után megtapsoltatják az Apocalypticát, majd záró számként felcsendül egy koncerten még sosem játszott szám, a Stripped. A közepénél elindul a már megszokott csónak, amiben most Oli, a basszusgitáros ül. Itt már kissé szomorú a közönség , mert tudják, hogy tényleg ez az utolsó szám és nem jönnek többet vissza. Végezetül meghajolnak, Till magyarul, aranyos kiejtéssel megköszöni, búcsúzik. És vége. Hihetetlen élménnyel távoztunk mind akik ott voltunk aznap este... köszönjük.

-Davina

RAMMSTEIN FOTÓK (Atis)
EMKE BACKSTAGE MEGJEGYZÉSEI: Rammstein VIP - Nesztek, bulvár.

Abban a megtiszteltetésben volt részünk, hogy eltölthettünk pár boldog órát egy összkomfortos öltözõben, argentín vörösborral, bordélyfényekkel, floridai felvilágosult dark arcokkal és a RAMMSTEIN tagjaival. Nem, groupiegyûjtésrõl szó sem volt. De kösz az érdeklõdést.

Elõször is külön köszönet annak a német szervezõnek, aki pillanatnyi gerjedelmében az arcunkba nyomot két VIP passt a koncert közepén, rövid kommentárral: "a biztonságiak majd tudják, hová kell titeket vinni..."
Aggódva képzeltük el, ahogy hat megvadult állat darabokra szaggat minket egy fergetes orgia közepette (khm.), de nem így történt. Bevezettek minket meg még néhány arcot egy halványan megvilágított, luxuskivitelû öltözõbe (körben fehér bõrfotelek, sejtelmes bordó világítás, minibár, stb.). A menet közben összekovácsolódott társaság rávetette magát az alkoholra. Szép lassan a fõelemek is beszivárogtak: az Apocalyptica dobosa, majd a többi tag, néhány perccel késõbb Flake (billentyû) és Paul (gitár), az este két fõ arca. Richard is tiszteletét tette, de lázas betegsége miatt hamar távozni kényszerült. Állítólag Schneider is lenn volt rövid ideig, aminek elmulasztását fizikai adottságaiból kifolyólag rendkívül sajnálom. Oliverrõl nem tudunk. Flake és Paul viszont annál közvetlenebb volt, bárki odamehetett hozzájuk, sõt, bárkihez oda is mentek. Nekünk Flake jutott, kb. 20 perc erejéig - õt faggattuk. Sokmindent elárult, többek közt: az õ színpadi kínzásait Till agyalja ki. Igen, állítólag élõben is annyira állat, mint ahogy az látszik. Személyes tapasztalat híján ezt nem tudjuk megerõsíteni. Till hangja a koncert alatt teljesen kikészült, így máshol ápolgatta magát. Amit még Flakerõl megtudtunk, hogy egyáltalán nem néz tévét, sõt, nincs is neki olyan. Az internetet és a többi telekommunikációs eszközt kerüli, épp ezért sikertelenül ajánlottuk be neki az LD50et, de legalább megpróbáltuk.

Még egy röpke info a fanoknak:
A Rammstein tervei között szerepel a Sziget 2006 fesztivál, igen, a saját szájukkal hintették ezt el.

Ezen kívül még persze történt egy s más - autogrammosztás, fotózás a WC-ben, mint az egyetlen fénytechnikailag jól felszerelt helyen, megismerkedés pár floridai dark-industrial magyarral, egy-két jófej amcsival és egy dominával, megismerkedés, egy cseppnyi Living Room után hazavergõdés, lazítós, nevetgélõs afterorgia hajnalhasadtáig. Legalább ilyen jó legyen Zsófink születésnapja minden egyes évben...| | 56 hozzászólás © d4m4g3
<<< [4] 3 2 1 >>>
Hozzászólok
Papee   2005. április 15., Péntek ( 15:26 ) #55
Regisztráció időpontja:
2005. március 15.
Üzenetek száma: 229
"Azoknak a lelke a legtisztább,
Akik erõszakosan hagyják el testüket.
Ne maradj a szakadékban a dolgok szemétjével,
Mert van egy hely a valódi éned számára,
Egy örökké fényes birodalomban."
Csak most írok a bulirol,de szerintem óriási volt.Egyetlen szépséghibája az volt,hogy drága volt a belépõ,így sok ember nem élvezhette a koncertet.Mitagadás a Prágai bulinál kényelmesebb volt a férõhely,de a zúzás így is hatalmasra sikeredett.
Felix   2005. április 2., Szombat ( 21:02 ) #54
Regisztráció időpontja:
2005. február 3.
Üzenetek száma: 13705
What we're dealing with here is a total lack of respect for the law.

szinte kizárt. de reménykedni még szabad.
Emke   2005. március 18., Péntek ( 12:52 ) #51
Regisztráció időpontja:
2004. május 19.
Üzenetek száma: 4219
I'm not sorry.
It's human nature.
Ha még így utólag olvassa valaki: A Szigetes info (ha valóban meg fog történni) lehet, hogy változik 2005-re (bár ezt nem hinném). A Paul ugyanis úgy nyilatkozott egy interjúban, hogy idén elmennek még 1-2 közeli fesztiválra nyáron és 2006-ban pihennek.
Meglátjuk.
Skarecrow   2005. március 12., Szombat ( 13:27 ) (#45) #50
Regisztráció időpontja:
2002. szeptember 1.
Üzenetek száma: 111
CelticVampire (#45) írta:
Király volt a buli, és a "bang-bang" alatt tényleg voltak tüzek...


akkor maradjon meg benned ugy. de ettol meg nem voltak :-) csak a szunyogmaszkos resznel.
Twiggy   2005. március 10., Csütörtök ( 09:58 ) #49
Regisztráció időpontja:
2005. január 7.
Üzenetek száma: 2024
én is sajnálom, h. nem mentem....szegény Eicca...senki nem foglalkozott vele, amikor kijött, csak a Rammsteinnel..:((
na de majd MA! ApocalypticA rulez!
meghaltam   2005. március 7., Hétfő ( 19:36 ) #48
Regisztráció időpontja:
2004. augusztus 26.
Üzenetek száma: 288
Huhuuu. a beszámoló elég fantasztikusra sikeredett :D Kár, hogy ezt ki kellett hagynom =S
Nolyemi   2005. március 7., Hétfő ( 15:59 ) #47
Regisztráció időpontja:
2004. szeptember 19.
Üzenetek száma: 2020
"Az embereket sosem érthetjük meg igazán, legfeljebb reagálhatunk rájuk." /Dennis Lehane/

Szerintem ez volt életem egyik legzseniálisabb koncertélménye,fõleg ha a vizuális hatások és show-elemek tekintetében vizsgálom...de bárhogy nézem,egyszerûen...nagyszerû volt:P
Jah és jók a képek,pussz Neked Atis! Meg Nektek is,büdös mázlisták:))))
Atis   2005. március 7., Hétfő ( 09:55 ) #46
Regisztráció időpontja:
2004. szeptember 29.
Üzenetek száma: 1533
Gyertyaláng az élet, egy fuvallat a halál. Avagy az élet sosem kellemes, de egy jó lidércnyomásnak megjárja. És még, amit magamévá tettem: Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld!

Az akarat ereje mindent legyöz! :-) (Meg kell hozzá egy titkos rekesszel megáldott táska amit csak a tulaj tud hogy van olyan neki:-) )
Twiggy   2005. március 6., Vasárnap ( 21:53 ) #44
Regisztráció időpontja:
2005. január 7.
Üzenetek száma: 2024
ApocalypticA Rulez!
ll-q-pop   2005. március 6., Vasárnap ( 19:18 ) #43
Regisztráció időpontja:
2004. március 3.
Üzenetek száma: 100
Ez a produkció minden várakozást felülmúlt. Full respect. Láttam már néhány emlékezetes koncertet, de azt hiszem ez az este sokáig a N.1 lesz.
Silv3r.5t4r   2005. március 5., Szombat ( 21:41 ) #42
Regisztráció időpontja:
2005. február 24.
Üzenetek száma: 518
:)
Gulliver_Foyle   2005. március 5., Szombat ( 15:46 ) #41
Regisztráció időpontja:
2005. január 27.
Üzenetek száma: 1007
Biztos hogy 2006-ot (Sziget) akartatok írni? Nem 2005 esetleg? Azért másfél évre elõre még az õ szájukbõl se túl bíztató, megbízható kijelentés ez....:(
<<< [4] 3 2 1 >>>

:(


Ez az oldal nem jöhetett volna létre, ha nincs a www.pardey.org
Oldalaink megtekintéséhez IE 5.5+ valamint Flash plug-in szükséges. Impresszum | E-mail
Design: Monokrome Vision