Created from electromagnetic fields in 0 milliseconds;
 
2012.05.31: AZ LD50.HU MÁTÓL READ-ONLY MÚZEUM. KÖSZÖNJÜK MINDENKINEK AZ ELMÚLT 11 ÉVET.liquid

estee

9th

d4m4g3

LD50 e-könyv. Majd.
 
 •  

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 

----------------
Ti, LD50 támogatók
 
Felhasználónév
Jelszó
 
MACHINE MUSIC

HARDERGENERATION (NINTH)

PLANETDAMAGE (DAMAGE)

NEGATIVE ART (ZERO)

SOUND OF JAPAN (CASE)

KULTBLOG

BEATS (SAJTOS)

101KLUB

LD50 @ LAST.FM


BLACK-HEAD AGENCY
 
 
 
Mi legyen az LD50 "utód oldal" neve?
DarkDimension
 
(21.3% - 40 szavazat)
LD51
 
(40.1% - 75 szavazat)
LD100
 
(28.3% - 53 szavazat)
Más, írok kommentek közé
 
(10.1% - 19 szavazat)
 
: : : : : :
 
2007. december 28., Péntek 00:16
WGT 2007 - 4-5. nap (2007.05.28-29.)
És elérkezett hát a WGT utolsó napja és a beszámoló-saga vége is. Ezt a napot is olyan zenekarok tették emlékezetessé, mint az Adam, a Tamtrum, a Proceed, a Dive, a Heimataerde, a Dismantled, a Fixmer/McCarthy páros és a The Cassandra Complex.
A cikk végén pedig egy abszolút szubjektív top 10-es értékelést is találtok a fellépõkrõl kis csapatunktól.A fesztivál utolsó napjára ébredtünk, most már kissé megtörve, ám nem feladva a koncertlátogatást, hisz ezen a napon sem volt rossz a felhozatal. Persze nem rohantunk el rögtön ébredés után, a szokásos reggelivel, beszélgetéssel kezdtünk, és a kávé sem maradhatott el. Mikor aztán mindenki rendbeszedte magát, kocsiba ültünk, és elhajtottunk az Agra-ba, hogy még egy végsõ vásárlást megejtsünk. A választék meglehetõsen lecsökkent eddigre a Black Market-ben, viszont ezzel együtt az árak is, úgyhogy sikerült rendesen bespájzolni pólókból és egyebekbõl.
Mikor már nem volt mit megvenni, és igazán már mibõl sem, elhagytuk a terepet, és búcsút intettünk az Agra-nak. Átdöcögtünk a Karalábécirkuszba, ahol aztán a nap hátralévõ részét töltöttük.

LIQUID KÉPEI


ESTEE KÉPEI

ATIS KÉPEI


Bár az olasz Adam (link) nem egy túl régi zenekar, viszont annál ütõsebb a muzsikájuk. Meglehetõsen korán, négykor léptek fel egy röpke fél órára, sikeresen megalapozva az aznapi hangulatunkat. T.B.M.-Industrial-Electro-t játszottak némi death-metál beütéssel, amihez remekül illett nagyon durva kinézetük. Jeez-t (ének, szöveg, stb) és Vulcan-t (dob, õrület, fájdalom, rombolás) korábban is láttuk a Black Marketben, civilben sem voltak szolidabbak. A Send Me An Angel és Voodoo Nation igazi slágerszámok, de a többire sem lehetett panasz: exhibicionizmusuk mögött igazi zenei tálentummal rendelkeznek.

Setlist: Don't Erase My Name (video) / The Perfect Day To Die / Kaos Inside / Ugly Smile / Send Me an Angel (liquideó) / Voodoo Nation / Dead Syllables

ESTEE KÉPEI
Ismét egy magamutogató csapat következett, ezúttal Franciaországból. A Tamtrum (link) "egyenruhája" lakknadrágból és bakancsból állt, meg pár liter fekete festékbõl, derékon felül szétkenve. Még csak ötre járt az idõ, mégis sikerült megfelelõen felpörögni a zenéjüktõl. (Kivéve annak az úriembernek, akit többször is láttunk: reneszánsz ruhában iszonyatosan belassulva táncolgatott.) Saját bevallásuk szerint a hangzásviláguk olyan, mintha "U'r Grand'ma playin' some sexual games with vicious pigz!". Ez most maradjon itt inkább csak angolul, nem szeretném saját magamat moderálni. A zene remek volt, a szintis békésen elszippantgatott valamit a billentyûzetrõl, az énekes is szépen elrohangált elõttünk, de az kissé betette néhányunknál a kaput, amikor a vokálos srác letolta a gatyáját, és a feketére mázolt nemi szervét kezdte mutogatni, de ettõl függetlenül ütõs fél órában volt részünk, az biztos.

Setlist: Le Son De La Pluie / Pervert Inc. (video) / Paranoaic, Hypokondriak & Toxicomaniak / Abort The Pope (video) + liquideó / The World You Live In / Tantrum / Datura Dream (video)

ESTEE KÉPEIFél hatkor végre eljött EBM ideje is, amit a Proceed (link) szolgáltatott nekünk. Nem ismertem korábban õket, de az elsõ taktusoknál tudtam; ez jó lesz. Náluk már a katonai cuccok, és a bakancs-csapkodós ütemek domináltak, sokunk nagy örömére. Gyûlt is szépen a magyarság a tánctéren, a színpadon pedig megjelent Pontus Proceed pólóban a Spetznaz-ból, és az utolsó számban õ is besegített.

Setlist: Laut / Schuldig / Waving / Dein Gesicht / Spiegelschönheit / Autark / Koma /Diktatur / Super Boy Killer / Identität / Geächtet / Kontrolle (liquideó) (with Pontus Stalberg of Spetsnaz)

ESTEE KÉPEI


LIQUID ÉS TULI KÉPEI

Sokévi zenei tapasztalattal, és jónéhány albummal a háta mögött ismét Dirk Ivens következett, ezúttal egyedül, Dive (link) projektjével. Fények le, strobi fel, és a füsttel együtt már áradt is az energia a színpadról. Nem lehetett csak úgy álldogálni, a zene dinamikája majd' mindenkit megmozgatott. Elõkerült egy megafon is, még zajosabbá téve az õrjöngést. Egyszerûen zseniális volt az a röpke 40 perc, és még csak kora este volt, várt még ránk két nagy öreg. Vagyishát mi õrájuk.

Setlist: Snakedressed / This is Me (video) / Bloodmoney (video) / Lies In Your Eyes / Lost Inside You / Machinegun Baby / Power of Passion (video) / Pain and Pleasure (video) / Sufferhead Encore: Rocket USA + 1 videó + 1 liquideó

ESTEE KÉPEI


LIQUID ÉS TULI KÉPEISzámomra a fesztivál egyik legkellemesebb meglepetése a Heimataerde (link) showja volt. Fixmerre vártunk, és ha már ott voltunk, akkor már megnéztük õket is. A zenekar maga Ashlar von Megalon egy személyben, viszont fellépésnél templomos lovagok és szolgáik segítik mesterüket, az énekest. Eleinte furcsálltam, mit keresnek ilyen szerkóban ezen a helyszínen, de aztán elég hamar kiderült. A középkori látvány kellemesen brutális elektroval párosult, ami egy egészen vad élményt nyújtott. A flóták futamai teljesen jól illeszkedtek az elektronikus hangzásba, ahogy a háttérben vetített csatajelenetek is. 1307-ben nyilván máglyára kerültek volna hangzásvilágukért, de így, 2007-ben megúszták, és remek show-t kaptunk.

Setlist: Der Eid (Intro) / Deus Lo Vult / Endlos / Moerder / Gib mir (video) / Eins sein /Wiederganger / Lebloser Koerper (video) / Morituri Salutant + 1 videó

ESTEE KÉPEI

LIQUID ÉS TULI KÉPEI
Fél 9-re járt az idõ, egyre többen voltunk magyarok. Néhányan azt mondták, a következõ csapat, a Dismantled állítólag jó lesz, de bennem semmilyen nyomot nem hagytak... Nem is volt baj, amíg játszottak volt idõ melegszendvicset vacsizni, és italt szerezni.

Setlist: The March (Intro) / Anthem / Get It Through / Preset / Exit / Thanks For Everything / Purity / The Swarm

ESTEE KÉPEI

LIQUID ÉS TULI KÉPEIBár nem az utolsó koncert volt Terence Fixmer és Douglas McCarthy (link) projektje, mégis igazából õket tekintem a WGT méltó befejezésének. Bár már iszonyat rég, megboldogult áltisis koromban is rongyosra hallgattam akkor még egyetlen Nitzer Ebb kazimat (jól megfért többek közt a CPG és a Dolly Roll mellett), koncertjükre még nem sikerült sajna eljutnom. Persze most sem, de ez már majdnem olyan volt. Az énekhang adott volt, a zene is zseniális mellé; lehetett ismét ropni. McCarthy is ezt tette a színpadon, hamarosan lekerült az inge, látni engedve tetkóit. A hangulat szerintem nem is tetõzhetett volna annál magasabbra, mint mikor megszólalt a slágerszám, a Control I'm Here. Tombolás volt a javából, az biztos. Majd' fél 11-ig tartott a duó mûsora, én a végére személy szerint rendesen kifáradtam. Persze ebben szintén közrejátszott az elõzõ 3 nap forgataga.

Pár számcím: Freefall / Destroy / Splitter / You Want It (videó) / Control I'm Here (videó) + liquideó

ESTEE KÉPEI
LIQUID ÉS TULI KÉPEIA tulajdonképpeni fesztiválzáró zenekar "a" The Cassandra Complex (link) volt. Õk is tinikorom kedvencei közé tartoztak, nagyon vártam õket. Nem is okoztak csalódást, csak hát erõnk végén jártunk már. A ledekbõl kialakított fényfalon futó szövegek rendesen feldobták a színpadképet, régi slágerekben sem volt hiány. Kétség sem fér hozzá, hogy jól nyomták, de már alig álltunk a lábunkon, ideje volt búcsút inteni a WGT-nek.

Pár számcím: Nightfall / When I Fall In Love / Datakill / Twice As Good / Second Shot (videó) / Moscow Idaho (videó) / Phoenix

ESTEE KÉPEI
TULI KÉPEI

LIQUID KÉPEILÁTOGATÓK (ATIS ÉS LIQUID KÉPEI)

Összeszedtük kis csapatunkat, elköszöngettünk a magyarság jórészétõl, aztán a szakadó esõben megkerestük szállítóeszközünket, és szálláshelyünkre hajtottunk. Minden tiszteletem azon fesztiválozóké, akik sátorban vészelték át a hõséget és az ítéletidõt egyaránt.

LIQUID, PLASTIKCHRIST ÉS TULI KÉPEI

Az utolsó reggelünkre kelve sem történt másként napindító ceremóniánk: elfogyasztottuk bõséges reggelinket, szórakoztunk a macskákon, kávézgattunk. A különbség csak abban rejlett, hogy most a számlánkat is kiegyenlítettük. Ha netán a Pension Zur Ratte-ban szállnátok meg, ami nyugis, kényelmes és a tulajokkal ki lehet alkudni a meghirdetettnél kisebb összeget is a végén.

Hazafelé már nem az izgatott várakozás, inkább a honvágy hajtott minket. Gondolván, hogy a német konyha remekeit jódarabig nem élvezhetjük, és meg is éheztünk, betértünk egy önkiszolgáló étterembe ebédelni. Senkinek nem ajánlanám a fasírtot fûszeres krumplival, rendesen megkeserítette az elõttem álló pár órát, de a többi kajára nem lehetett panasz. Ahogy a wc biztonságára sem, amit külön beléptetõ rendszerrel õriztek.

Azért nem volt utolsó élmény az Alpokon való átkelés, gyönyörû tájakon haladtunk keresztül. Sajna hazafelé sem volt sokkal rövidebb a hazaút, de a Liquid-féle házi sajtosrudak, és a jóféle zenék segítettek átvészelni.

ESTEE, LIQUID ÉS TULI KÉPEI

Elsõ, de valószínûleg nem utolsó WGT-m felejthetetlen emlékeket hagyott bennem, és jó volt mindezt most felidézgetni, mégha kicsit hosszúra is nyúlt ez a kis memoár.

--

Estee, Liquid, Plastikchrist és Tuli szubjektív értékelésének összesítésével

a 2007-es WGT TOP 10-e (néhány holtversennyel):

01. Rabia Sorda (MEX)
02. Front 242 (B)
03. De/Vision (D)
04. Fixmer & Mccarthy (F/UK)
05. Absolut Body Control (B)
06. In Strict Confidence (D)
07. Dive (B)
08. Adam (I) / Orange Sector (D) / Punto Omega (ARG) / Rotersand (D)
09. Tamtrum (F) / Tyske Ludder
10. Angels & Agony (US)

És a legrosszabbak toplistája:

01. Dismantled
02. Kosmic Horrör / Fetisch:Mensch
03. Les Anges De La Nuit (US)
04. Preemptive Strike 0.1 (GR)
05. Psyclon Nine
| 25 hozzászólás © tuli
<<< [2] 1 >>>
Hozzászólok
tuli   2007. december 30., Vasárnap ( 12:22 ) (#24) #25
Regisztráció időpontja:
2005. április 25.
Üzenetek száma: 569
supersonic.mosquito (#24) írta:
A Dive az persze hogy jó volt :) lovelovelove
Dismantled miért volt rossz, szerintem: A hangzás szörnyû volt, az ének torz (nem torzítóval), felismerhetetlenek voltak egyes ütemek és hangok. Sok számról csak 1-2 perc után ugrott be, hogy mi is akar lenni. Az énekhang minõségében nagyot csalódtam, ott abban a pillanatban teljesen elfelejtették velem, hogy a stúdióból valami más kerül ki. De ezek mellett a színpadi teljesítmény sem volt energiától, beleéléstõl vagy hangulatteremtéstõl duzzadó.
Grendel:az vasárnap volt, szintén felejthetõ, de lehet, hogy ezt csak a TMO által rózsaszínbe burkolózott agyam mondatja velem. Hangzásban ott is elcsúszott valami, arra emlékszem, hogy sok fény nem volt, a szinti nagyon halványan hallatszott, az énekes pedig mindha néha artikulátlanul, vagy szótagolva szövegelt volna a mikrofonba, nem nyûgözött le.

Amúgy az utolsó nap mindig jó és rossz és szomorú is egyszerre :) :(

köszi ezt a remek kis kiegészítést! :)
plastikchrist   2007. december 28., Péntek ( 22:19 ) #23
Regisztráció időpontja:
2007. január 25.
Üzenetek száma: 117
majdmajdmajdidõidõidõnincsnincsnincs
Dismantled: nekem olyanok voltak, mint egy haknizós rap-banda... nagyot csalódtam bennük...
Grendel volt, csak sajnos mi nem tudtuk megnézni, ütközött valamelyik másik koncerttel (:sóhajt:).
liquid   2007. december 28., Péntek ( 19:11 ) #22
Regisztráció időpontja:
2004. április 7.
Üzenetek száma: 10139
2011. május 26-án reggel megszületett a lányunk, Korina! Apa lettem! :)
Iszonyat jó volt visszanézni ezt a 4 (6) napot! :) Hatalmas köszi Estee és tuli!!!

Na igen, az utolsó napra rendesen kipurcantam én is. De azé utolsó erõmet összeszedve én sem maradtam ki a zúzásból. :D
Wednesdayagi   2007. december 28., Péntek ( 18:53 ) #21
Regisztráció időpontja:
2005. augusztus 23.
Üzenetek száma: 7375


olyan jók képek
élmény visszanézni õket:)
ahhoz képest,hogy utsó nap volt,egész jól bírtuk még:)
Th3o   2007. december 28., Péntek ( 17:40 ) #20
Regisztráció időpontja:
2005. július 1.
Üzenetek száma: 4252
|||O|||
arra azért kíváncsi lennék ,hogy Õ mire készült ilyenkor?
Oszentsege   2007. december 28., Péntek ( 17:26 ) (#16) #19
Regisztráció időpontja:
2005. augusztus 29.
Üzenetek száma: 1276
ISTEN AKARJA!!!
tuli (#16) írta:
Oszentsege (#11) írta:
Szépek a képek, jók a beszámolók! de aki laikus a WGT-vel kapcsolatban, annak elárulom, hogy nem csak electro zenébõl áll a fesztivál! Sõt...

köszi!
persze, nem hiába wawe-gothic treffen ;)
kb. 27 hivatalos helyszínen voltak programok, a középkortól a 22. századig. így is elektro elõadók közül rengeteget ki kellett szórnunk a programból, pedig vérzett értük a szívünk, a dark-gót vonulatra semmi idõnk nem maradt még bekukkantani sem...
de nem panaszkodom :)


Tudom, nekünk is baromi sok banda kimaradt, rengeteg goth is, pedig szinte csak gothic, deathrock, és horrorpunk koncerteken voltunk.
...lolita...   2007. december 28., Péntek ( 16:33 ) (#10) #18
Regisztráció időpontja:
2005. június 24.
Üzenetek száma: 6070
crowi (#10) írta:


tejóég én merre császkáltam akkor?
O.o
:D


Vagy épp csücsültél egy padnál, sörözgetve és kattintgatva GP-vel, és mi felétek tartottunk, vagy a kisszínpad környékén voltatok és felétek tartottunk. :D


WGT-n a 'legnagyobb probléma', hogy párhuzamosan futnak nagyon jó kis programok, egymástól akár órányi távolságra is. Nehezen lehet beütemezni, hogy minden érdekes beleférjen a 4 napos listába. :)
tuli   2007. december 28., Péntek ( 16:28 ) (#2) #17
Regisztráció időpontja:
2005. április 25.
Üzenetek száma: 569
Rini (#2) írta:
case: mert ez egy bazi nagy külszíni bányagép és zseniális:D
szerintem nincsen avval probléma, hogy nincsenek agyonszelektálva a képek.

köszi, helyes meglátás! :)
(egyébként sok-sok ezer kép "üledéke" egy-egy ilyen galéria, iszonyat sok melóval készül, hála esteenek:)

és igen, az a bányagép tényleg zseniális, sõt, továbbmegyek: gyönyörû! :D
tuli   2007. december 28., Péntek ( 16:20 ) (#11) #16
Regisztráció időpontja:
2005. április 25.
Üzenetek száma: 569
Oszentsege (#11) írta:
Szépek a képek, jók a beszámolók! de aki laikus a WGT-vel kapcsolatban, annak elárulom, hogy nem csak electro zenébõl áll a fesztivál! Sõt...

köszi!
persze, nem hiába wawe-gothic treffen ;)
kb. 27 hivatalos helyszínen voltak programok, a középkortól a 22. századig. így is elektro elõadók közül rengeteget ki kellett szórnunk a programból, pedig vérzett értük a szívünk, a dark-gót vonulatra semmi idõnk nem maradt még bekukkantani sem...
de nem panaszkodom :)
tuli   2007. december 28., Péntek ( 16:12 ) #15
Regisztráció időpontja:
2005. április 25.
Üzenetek száma: 569
nos, a dismantled... továbbra sem jut eszembe róla semmi... még az is lehet, hogy nem voltak annyira középszerûek, de nem tudok pozitív kritikát írni róluk...
de ez nem jelenti azt, hogy másnak nem tetszhetett! örülök, ha más jól érezte magát rajta :)
tuli   2007. december 28., Péntek ( 16:08 ) (#9) #14
Regisztráció időpontja:
2005. április 25.
Üzenetek száma: 569
Negative (#9) írta:
kedvenc Saabom.. ;)


nekünk is bevált :)
Leetha   2007. december 28., Péntek ( 15:13 ) #13
Regisztráció időpontja:
2007. április 4.
Üzenetek száma: 102
http://adam-blair.blogspot.com
Olvass or else!
a Psyclon Nine csak az utolsó legrosszabb :D lehet,hogy nem volt baj az a K9es elmaradt koncert
damilaja   2007. december 28., Péntek ( 13:00 ) #12
Regisztráció időpontja:
2005. február 2.
Üzenetek száma: 1866

We Lost The Morning
You Want Heat From The Sun
A Halo Of Smoke, Shame + Bliss
WE JUMPED THE RIVER
You're Way Out There...


hû ez a nap csodálatos volt
minden remek megmozdulásban részt vettem-tünk a Dive itt sokkal jobban szólt mint a Bp-i de a közönség áldogálása miatt korántsem volt akkora élmény mint az otthoni
ez a két szám nállam nem az egyhelybenállós kategória :Machinegun Baby / Power of Passion :)
Procced és a Fixmer & McCarthy na ott azé kijött a német rövidhajú E.B.M. közönség tombolási vágya amibõl már nem akartam kimaradni be is mentem a darálóba ahol a tavaji Mera Luna-s élményben részesültem :) fõlleg mivel találkoztam jópár ott megismert arcal
a Dismantled nállam is kérdés hogy miért
Oszentsege   2007. december 28., Péntek ( 12:03 ) #11
Regisztráció időpontja:
2005. augusztus 29.
Üzenetek száma: 1276
ISTEN AKARJA!!!
Szépek a képek, jók a beszámolók! de aki laikus a WGT-vel kapcsolatban, annak elárulom, hogy nem csak electro zenébõl áll a fesztivál! Sõt...
<<< [2] 1 >>>

:(


Ez az oldal nem jöhetett volna létre, ha nincs a www.pardey.org
Oldalaink megtekintéséhez IE 5.5+ valamint Flash plug-in szükséges. Impresszum | E-mail
Design: Monokrome Vision